8 maart 2020

Boekenweek 2020: ‘Rebellen en Dwarsdenkers’

Laatste nieuws 7 maart 2020: Cultuur Overdag heeft contact gehad met Hanna Bervoets n.a.v. de mededeling van het RIVM over de richtlijnen m.b.t. het corona-virus in Noord-Brabant.
De schrijfster heeft aangegeven gewoon naar Nuenen te komen. De literaire middag op 8 maart gaat dus gewoon door.

Literaire middag met Hanna Bervoets

Cultuur Overdag en Bibliotheek Dommeldal hebben in verband met De Boekenweek, van 7 t/m 15 maart 2020, schrijfster Hanna Bervoets uitgenodigd.

De Boekenweek 2020 staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Bij uitstek passend bij het imago van Nuenenaren: ‘dwèrs’. Ook Hanna Bervoets durft dwars te zijn en schuwt het niet om actuele thema’s aan te snijden. Zij is geïnteresseerd in wat de moderne mens drijft en teistert:  Q-koorts, vereenzaming, en een leven waarin iedereen zijn best doet zo gelukkig mogelijk en fit voor de dag te komen.

Hanna Bervoets is schrijver, essayist en scenarist. Ze schreef acht romans, verschillende scenario’s, toneelstukken, korte verhalen en essays. Op zondagmiddag 8 maart gaat ze in gesprek met Joop Dirksen.
Het is die dag ook Internationale Vrouwendag met als thema in 2020 : Vrijheid. Reden te meer om een strijdlustige Hanna Bervoets uit te nodigen.

Na afloop van het interview, waarbij ook vragen door het publiek mogen worden gesteld, is er gelegenheid om boeken te kopen en deze te laten signeren.

Praktische gegevens

♦ Datum: zondag 8 maart 2020
♦ Aanvang lezing: 14.00 uur
♦ Zaal open vanaf 13.45 uur
♦ Einde lezing: 15.30 uur
♦ Prijs: € 15,00 (inclusief een kopje koffie/thee in de pauze)
♦ Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
♦ Vrije plaatskeuze

  • Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via:
    • via de ticketwebshop van bibliotheek Dommeldal,
    • op werkdagen tijdens kantooruren aan de balie van Het Klooster (Park 1 , Nuenen),
    • op 8 maart aan de balie van Het Klooster (vanaf een half uur voor aanvang van het interview en indien niet uitverkocht).
  • Als gebruikt gemaakt wordt van een voucher uit de Bibliotheek Estafette actie van Bibliotheek Dommeldal, is entree gratis. Lees hier alles over de voorwaarden van deze actie of kijk op hun website.

Over Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984, Amsterdam) is schrijver, essayist en scenarist. Na een bachelor Media & Cultuur en een master Journalistiek & Research publiceerde zij zeven romans, verschillende scenario’s, toneelstukken, korte verhalen en essays.

In 2009 debuteerde Bervoets met Of hoe waarom, twee jaar daarop verscheen Lieve Céline, dat werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs. Een jaar later verscheen de bestseller Alles wat er was, gevolgd door Efter (2014), Ivanov (2016) en Fuzzie (2017).

Bervoets’ werk werd verschillende malen genomineerd voor de Gouden Boekenuil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 2017 won Bervoets de BNG Bank Literatuurprijs voor Ivanov, en in datzelfde jaar eveneens de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre.

Naast romans schrijft Bervoets essays en recensies over media en technologie, voor onder andere de Volkskrant en NRC Handelsblad. Haar korte verhalen werden gepubliceerd in verschillende internationale literaire tijdschriften.

Eind 2017 ging CarryMe, haar tweede avondvullende theatervoorstelling, in première. Haar laatste roman, Welkom in het Rijk der zieken, haalde de longlist van de Bookspot Literatuurprijs, de vertaalrechten werden verkocht aan Duitsland.

Meer informatie over Hanna is te vinden op haar website.

Over de interviewer

Hanna zal worden geïnterviewd door Joop Dirksen. Hij is een voormalig docent Nederlands, autoriteit op het gebied van leesbevordering, leermiddelenauteur en sinds vijf jaar eigenaar van Leesadviezen.nl.

Samenwerking met Bibliotheek Dommeldal

Deze literaire middag is mogelijk dankzij de samenwerking met Bibliotheek Dommeldal.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: