9 augustus 2020

Bijzondere tijden vragen om creatieve ideeën. Nu Cultuur Overdag geen grootschalige culturele activiteiten kan organiseren, wordt gestart met Concertini in het Van Goghkerkje: korte concerten van ongeveer 45 minuten.

Toegang voor een concerto is gratis, maar aanmelding/reservering is verplicht. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die volledig naar de optredende musici gaat.
Het concert wordt georganiseerd met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Dit betekent ook dat er maar plaats is voor ongeveer 25 gasten.

Concertino: ‘Ein Mittag in Wien’ met Weense- en Operettemuziek

♦ Datum: zondag 9 augustus 2020
♦ Aanvang concert:
14.30 uur OF 15.45 uur
♦ Zaal open vanaf 14.15 uur
♦ Einde concert: 15.15 uur
♦ Toegang: gratis, bijdrage voor musici achteraf (per gast een richtbedrag van € 10,00)
♦ Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, Nuenen)
♦ Concertino om 14.30 is VOL
♦ Aanmelden voor het concertino om 15.45 uur kan via deze link.

Over het concert

Berry Reijnen

Berry Reijnen, begeleid door zijn vaste pianist Frans van den Hoven, heeft een programma samengesteld waarin Wenen en operettemuziek centraal staat.

Frans van den Hoven

Hij neemt bezoekers muzikaal en op meeslepende wijze mee naar de stad die muziek ademt en lange tijd het creatieve centrum van Europa was. Belangrijke componisten als Mozart, Haydn, Schubert, Strauss en Beethoven hebben hier hun beroemdste muziekstukken geschapen.

In 2016 had Cultuur Overdag al eens het genoegen om Berry te ontvangen in het Van Goghkerkje. Klik hier voor een impressie van dat concert.

Over Berry Reijnen

Berry Reijnen, een operettefanaat bij uitstek, soleerde op 15-jarige leeftijd in de Stadsschouwburg van Tilburg ( zijn geboorteplaats) in een kinderoperette. Dit bleek het begin te zijn van een zangcarrière, die zich voornamelijk in het operette- maar later ook in het opera- en musicalcircuit afspeelde. Hij was in 1977 mede-oprichter van Het Maaslands Operette en Musical Gezelschap en vervulde 23 jaar lang de functie van secretaris en later als voorzitter.

In de afgelopen 55 jaren heeft Berry, naast vele (gala) concerten in binnen- en buitenland (ook Promconcerten en Weense avonden), al zo’n 69 rollen vertolkt als gastsolist in producties van Stichtingen en Amateurverenigingen, waaronder vele creaties die werden omschreven als “rollen op zijn lijf geschreven”.

Hij boekte succes in vele operettes uit zowel het Duitse, Franse alsmede Engelse repertoire. Verder schitterde hij in enkele opera’s en musicals. Een grote wens van Berry ging in vervulling toen hij in de huid mocht kruipen van Gabriël von Eisenstein, de mannelijke hoofdrol in een grootse productie van die Fledermaus. De pers reageerde complimenteus vooral door zijn veelzijdig talent als tenor, acteur en tevens voor zijn atletische capriolen.
Een dankbare creatie o.a. was ook die van Professor Abronsius in de musical ‘Tanz der Vampire’ die de Nederlandse première beleefde onder de naam ‘Carpe Noctem’. Begin 2007 mocht hij optreden in het TV programma ‘Una Voce Particolare’. Bij monde van zanger Henk Poort oordeelde de jury zeer lovend door de ontspannen manier van zijn vocale en acterende verschijning. Het streven van Stichting Operette Nederland kan hij volledig onderschrijven en wil op zijn manier graag een steentje bijdragen om de operette in Nederland te behouden.

Vorig jaar behaalde Berry een derde plaats bij het Ouderen Songfestival 2019 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De vakjury oordeelde: “Wat een ongelooflijke vakman. Je weet hoe je een podium moet bespelen en ook hoe je het publiek moet meekrijgen. Je bent geweldig, charmant en een tikkie leuk ondeugend”.

Kijk en luister naar zijn bijdrage aan het festival in 2018 en 2019.

Reserveren i.v.m. RIVM-/overheidsrichtlijnen
Na de aanmelding stuurt Cultuur Overdag een mail met de nummers van de gereserveerde stoelen in het Van Goghkerkje. De stoelen worden toegewezen van ‘voor naar achter’; er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. Gasten gaan via de voordeur naar binnen en verlaten het kerkje aan de achterzijde. Verwacht wordt dat iedereen met verkoudheidsklachten thuisblijft.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: