9 maart 2017: film ‘Suffragette’

Film ‘Suffragette’

Donderdag 9 maart 2017
Aanvang film: 10.30 uur
Foyer open voor koffie/thee vanaf 10.00 uur
Zaal open vanaf 10.15 uur
Einde film: ongeveer 12.30 uur
Prijs: € 6,50 (inclusief een kopje koffie/thee)
Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)

Toegangskaartjes zijn te koop aan de receptie van Het Klooster (Park 1, Nuenen), op werkdagen open van 8.30 tot 17.30 uur. U kunt alleen contant betalen. Het is niet mogelijk om via de website van Het Klooster kaartjes te bestellen.

Inhoud film

De film vertelt het waargebeurde verhaal over de suffragettebeweging in 1912 in Groot-Brittannië, hun strijd voor vrouwenrechten  en vooral voor het vrouwenkiesrecht.
Maud, een fabrieksarbeidster met een man en een zoon, wordt door de voortvluchtige politieke activiste Emmeline Pankhurst overtuigd om zich aan te sluiten bij de vrouwenbeweging.
Door middel van onder andere hongerstakingen en nachtelijke brandstichting binden de vrouwen een strijd aan met de autoriteiten en de politieke discriminatie van de vrouwen in het algemeen.
De vrouwenbeweging is niet bang om geweld te gebruiken om hun doel te bereiken.

Bekijk hier een preview van de film: preview YouTube.

Over de film

Een historisch Engelstalig, Brits drama film uit 2015 onder regie van Sarah Gavron. Hoofdrollen voor Carey Mulligan, Helena Bonham Carter en Meryl Streep.

Extra’s

Bij inlevering van uw filmkaartje krijgt u bij Auberge Vincent gratis een tweede kopje koffie/thee aangeboden, als u na afloop van de film bij hen komt lunchen of koffiedrinken. Reserveren voor de lunch wordt aanbevolen; neem hiervoor contact op met Auberge Vincent (telefonisch bereiken op 040- 290 6 390) of via mailadres Auberge Vincent.
Uw filmkaartje is alleen geldig op de dag van de filmvertoning.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: