9 oktober 2018

Film ‘Bram Fischer’

Deze film wordt georganiseerd in samenwerking met Amnestygroep Nuenen ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Nederlandse afdeling van Amnesty International.

Dinsdag 9 oktober 2018
Aanvang film: 10.30 uur
Foyer open voor koffie/thee vanaf 10.00 uur
Zaal open vanaf 10.15 uur
Einde film: ongeveer 12.30 uur
Prijs: € 6,50 (inclusief een kopje koffie/thee)
Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
Vrije plaatskeuze

Toegangskaarten zijn vanaf 13 september 2018 op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster.

Inhoud film
In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval acht kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela.
Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Bram Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Het is de start van een proces waarin Bram Fischer lastige paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

Over de film
Jaar: 2016; de première was: 13-04-2017.
Regisseur: Jean van de Velde.
Acteurs: Peter Paul Muller, Antoinette Louw, Sello Motloung, enz.
Land: Zuid-Afrika / Nederland.
Genre: Biografie /Drama.
Taal: Afrikaans/Engels met ondertiteling.

Bijzonderheid: over Nelson Mandela zijn veel documentaires en films gemaakt. Maar over Bram Fischer, de advocaat en sympathisant van het AMC was nog niet veel bekend. In deze film komt daar verandering in.

Preview

[bron: YouTube]

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: