9 oktober 2020

Bijzondere tijden vragen om creatieve ideeën. Nu Cultuur Overdag geen grootschalige culturele activiteiten kan organiseren, wordt gestart met Concertini in het Van Goghkerkje: korte concerten van ongeveer 45 minuten.

Het concert wordt georganiseerd met inachtneming van de richtlijnen rondom covid-19. Dit betekent ook dat er maar plaats is voor ongeveer 20-24 gasten (afhankelijk van de samenstelling van het gezelschap).

Onder de naam ‘Van Goghkerkje Intiem’ presenteert Cultuur Avonduur, samen met Cultuur Overdag, een reeks concertini met muzikale vrienden van David Hordijk.

Van Goghkerkje Intiem: ‘Max Frimout’

♦ Datum: vrijdag 9 oktober 2020
♦ Aanvang concert: 21.00 uur
♦ Zaal open vanaf 20.45 uur
♦ Einde concert: 21.45 uur
♦ Toegangsprijs: € 10,00
♦ Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, Nuenen)
♦ Aanmelden via deze link.

Het eerste concertino (aanvang: 19.30 uur) is uitverkocht. Voor het concert om 21 uur zijn nog kaarten beschikbaar: aanmelden via de link, betalen bij het Van Goghkerkje (alleen met PIN).

Over het concert

Zin in techno passend in de ambiance van het Van Goghkerkje? Kom dan luisteren naar de ambient en techno muziek van Max Frimout. Zijn live voorstellingen zijn een waar spektakel met sequencers, drumcomputers en synths. Hij laat zien hoe techniek en muziek samen kunnen vallen. Delicate techno muziek in optima forma.

Inge Frimout is deze avond de gast van Max. Samen verkennen zij het boeiende terrein van elektronische muziek in combinatie met harp, een van de oudste instrumenten op aarde.
‘Pool Night on the Moon’ is hun eerste gezamenlijke album (te beluisteren op Spotify, Apple Music, en Soundcloud) . Ook Kyra Frimout werkte mee aan dit project met pedaalharpen, zang en analoge synthesizers.

‘Pool Night on the Moon’: een project van Inge, Kyra en Max Frimout

Over Max Frimout

Max Frimout is een muzikant uit Eindhoven, zoon van de harpiste Inge Frimout. Max heeft een achtergrond als technisch natuurkundige. Bij het maken van zijn muziek past hij een scala aan methodes toe. Zo werkt hij met modulaire analoge synthesizers, ‘field recording’ (*), componeert met behulp van algoritmes en werkt met digitale bewerking van akoestische instrumenten.

‘Field recording’ is het proces van het vastleggen van geluiden uit de echte wereld, voor bij bijvoorbeeld geluidsontwerp en composities. Het opnemen van deze geluiden kan variëren van eenvoudig tot verborgen tot extreem complex. Het kan gaan om geënsceneerde opnames of spontaan (bijvoorbeeld het registreren van drukte op een openbare plaats) of een combinatie van beide.

Een eerste indruk

Covid-19 richtlijnen

Reserveren en ‘checkgesprek’
Na de aanmelding stuurt Cultuur Overdag een mail met de nummers van de gereserveerde stoelen in het Van Goghkerkje. De stoelen worden toegewezen van ‘voor naar achter’; er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstand.
Gasten gaan via de voordeur naar binnen en verlaten het kerkje aan de achterzijde.
Bij aankomst worden de geregistreerde gegevens van iedere gast gecontroleerd en worden enkele vragen over uw gezondheid gesteld. Verwacht wordt dat iedereen met verkoudheidsklachten thuisblijft.

Gebruik mondkapjes
Sinds 1 oktober j.l. adviseert de overheid het gebruik van mondkapjes. Cultuur Avonduur hoopt dat haar gasten deze richtlijn ook in acht nemen bij de registratie en bij binnenkomst resp. het verlaten van het kerkje. Tijdens het concert kan het mondkapje worden afgezet.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: