Benefietconcert in Het Klooster

Het is allemaal kort dag, maar ineens was het idee er: het organiseren van een benefietconcert. En dankzij de belangeloze inzet van vele musici gaat het lukken! Op maandagmiddag 7 maart a.s. organiseert Cultuur Overdag een benefietconcert in Het Klooster (Park 1) in Nuenen. Op die dag wordt ook de landelijke actiedag van de samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 georganiseerd.

Iedereen kan tussen 14 en 18 uur in de Theaterzaal komen luisteren; men kan binnenkomen en gaan wanneer men wil. Toegang tot het concert is gratis, maar een donatie wordt wel verwacht. De volledige opbrengst van de actie gaat naar giro 555.

Wim Daniëls; fotograaf: Heidi Wils

Gastheer van het concert is Wim Daniels.

Wilt u nu al doneren? Dat kan via deze QR-code of via deze link. U doneert dan rechtstreeks aan giro 555, maar Cultuur Overdag kan daarmee volgen hoeveel donateurs zij heeft bereikt.

Concertprogramma (tijden onder voorbehoud)

14.00- 15.00 uur
  • Anna Karnovska (zang; Oekraïne) & Olga de Kort (piano; Rusland). Ze brengen een Oekraïense hymne en volksliederen, gevolgd door enkele metall rock liedjes en wellicht ook nog wat klassieke muziek. Het beloofd een verrassend programma te worden.
Anna Karnovska & Olga de Kort
Olga van der Pennen, Ninia Lazaar & Odilia Carmen Chirica
  • Lenny Kuhr. Ze speelt liedjes van haar nieuwe album ‘LENNY KUHR’.
Lenny Kuhr
15.00 – 16.00 uur
  • Berry Reijnen, begeleiding door Olga van der Pennen (piano). Hij zingt de volgende nummers: Largo (Händel), Wolgalied (Léhar), Ave Maria en Panis Angelicus (César Franck)
Berry Reijnen
  • Frans Lammerts. Hij zingt Nederlandstalige liedjes en begeleidt zichzelf op gitaar. Luister naar: Jan Soldaat, Over de muur, Vincent, Mooi! en Zing dan!
Frans Lammerts
  • Theo Thomassen. Hij speelt op gitaar Tear Prelude (Vojislav Ivanovic) en Pavane (eigen compositie).
Theo Thomassen

16.00 – 17.00 uur

  • De Rosenbergs, Masters of Swing. Ze brengen een selectie uit hun uitgebreide repertoire.
De Rosenbergs
  • Gertje Raassens. Uit haar uitgebreide repertoire zingt ze: Vincent (Don McClean), Mag ik dan bij jou (Claudia de Breij), Imagine (Jon Lennon), True Colors (Eva Cassidy), Waar zijn al de bloemen toch? (Marlène Dietrich)
Gertje Raassens
  • Hetty Pronk. Zij zingt liedjes uit haar concert ‘Lach-Traan’: het Slavenkoorlied uit de opera Nabucco van Verdi ( zelf geschreven Nederlandse tekst), Brandend Zand (Anneke Grönloh), Non Je Ne Regrette Rien (Edith Piaf), Land of Hope and Glory (Vera Lynn).
Hetty Pronk
17.00 – 18.00 uur
  • Natalia Tretiakova (dirigent), Ton Toirkens (piano) Rianne Vogten (zang) & koor De Vrolijke Samenzang,Ze zingen: An Irish blessing (James Moore), An Eriskay Love (met solo van Rianne Vogten), The White Cliffs of Dover en het slotkoor uit Die Zauberflöte van Mozart.
Natalia Tretiakova & Rianne Vogten
  • Tip Jar. Bart de Win en Arianne Knegt brengen een selectie uit hun uitgebreide repertoire.
Bart de Win & Arianne Knegt
Aanleiding benefietconcert

De actie is spontaan bedacht door enkele vrijwilligers van Cultuur Overdag en ingegeven door het contact met een zangeres die ooit bij hen optrad. Aan de situatie in de Oekraïne is vanuit Nuenen weinig te veranderen, maar samen kan wel gezorgd worden dat er middelen zijn om de mensen die het nodig hebben te voorzien van de eerste levensbehoefte. De landelijke actiedag van de samenwerkende hulporganisaties op 7 maart is bij uitstek de dag voor een benefietconcert.

Sponsoren

Bij de organisatie van het benefietconcert hebben we dankbaar gebruik gemaakt van de medewerking en sponsoring van de volgende bedrijven:

https://www.hetgoed.nl/vestigingen/nuenen/
Informatie delen:
%d bloggers liken dit: