Boekenweek 2022 & GEDICHTENwedstrijd

Door de aanhoudende onzekerheid over de coronasituatie is de Boekenweek 2022 landelijk een maand verzet: deze vindt dit jaar plaats van 9 t/m 18 april.

Cultuur Overdag Nuenen organiseert, in samenwerking met Bibliotheek Dommeldal een gedichtenwedstrijd bij het thema ‘Eerste Liefde’ van de Boekenweek 2022.

Iedereen heeft vast wel herinneringen aan een eerste liefde, of droomt ervan. Je eerste liefde kan over een persoon gaan, over iemand op wie je verliefd werd, waar je nog vaak aan denkt en die je nooit meer vergeet. Die eerste liefde overspoelde je met gevoelens en verlangen die je nog niet eerder kende, een nieuwe wereld openbaarde zich. De ervaring van een eerste liefde kan ook zijn de liefde voor muziek, muziek die een inspiratiebron werd voor je verdere leven. Of die mooie film of dat ene boek dat er voor zorgde dat je ging lezen en niet meer ophield met lezen. Hetzelfde geldt voor het kijken naar mooie dingen, houden van kunst, voor het eerst musea bezocht.
Laat ze je inspireren om er een mooi gedicht over te schrijven. Geef je over aan je pen of toetsenbord en creëer met woorden een tekst om verliefd op te worden.

Een deskundige jury beoordeelt de gedichten. Per leeftijdscategorie (12 tot 18 jaar; ouder dan 18 jaar) zoekt ze de vijf beste gedichten uit.

Op zondagmiddag 10 april, de eerste zondag van de Boekenweek, wordt een feestelijke bijeenkomst georganiseerd in het Van Goghkerkje in Nuenen. (Eerder was een datum in maart gepland.) Die middag wordt aan alle genomineerden gevraagd hun gedicht voor te dragen, waarna de jury de winnaar bekend maakt. Deze ontvangt een mooie prijs, eeuwige roem en publicatie in diverse media.

De middag wordt muzikaal omlijst door Jos van Rens. Met zijn liedjes uit zijn programma “Mijn eerste liefde” dat hij speciaal voor de Boekenweek week schreef.

Je gedicht inzenden?
Check even of je inzending voldoet aan het formele reglement voor de wedstrijd (hier te vinden). De belangrijkste regels zijn: een gedicht van maximaal 25 regels, in het Nederlands, zelf geschreven, met inzending ga je akkoord met alle spelregels, per deelnemer is slechts een inzending mogelijk.

Zend je gedicht per email naar gedichtenwedstrijd@cultuuroverdag.nl of naar Gedichtenwedstrijd -Eerste Liefde p/a Bibliotheek Dommeldal, Jonkheer Hugo van Berckellaan 18, 5671 CH Nuenen.
Vergeet niet je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer te vermelden.

Door het verzetten van de Boekenweek is de inzendtermijn voor gedichten verlengd:

Inzenden van een gedicht kan tot 15 maart 2022.
Informatie delen:
%d bloggers liken dit: