Concert Agnes Bergmeijer groot succes

Afgelopen donderdag startte Cultuur Overdag met het eerste maandelijkse matinee concert in het Van Goghkerkje, iedere derde donderdag van de maand.

Het concert van Agnes Bergmeijer was een schot in de roos. Deze in Nuenen opgegroeide zangeres volgde de Toneelacademie en ontwikkelde tijdens haar studie een voorliefde voor de chansons van de Franse zangeres Barbara.

Gefocust en geconcentreerd bracht Agnes de liedjes tot leven. Door de gevoelige, levendige en uitermate scherpe Nederlandse vertalingen van Peer Wittenbols sprak ieder lied boekdelen. Agnes wist iedereen te raken met haar zuivere, heldere en krachtige stem. In een hoog tempo rolden haar woorden door de ruimte; fijngevoelige, poëtische teksten die nog lang bleven inwerken.

Tussendoor vertelde Agnes over haar persoonlijke herinneringen, ervaringen en associaties met de liedjes. Als toegift zong ze uitbundig een treffend Frans chanson.
De verrassende arrangementen van pianobegeleider Mike Roelofs leverden zeker een grote bijdrage aan het onbetwiste succes van deze sfeervolle luistermiddag.

Na afloop konden de bezoekers hun beleving met elkaar delen onder het genot van een lekker glaasje. De reacties van de bezoekers waren unaniem lovend: het eerste matinee concert was een groot succes!

Het volgende concert in het Van Goghkerkje is op donderdag 18 oktober 2018 met Franse Barokmuziek, gespeeld door Nanneke Schaap en David van Ooijen. Klik hier voor meer informatie over het concert.

Liever nog eerder naar mooie muziek luisteren? Op vrijdagmiddag 28 september is er in Het Klooster weer een concert klassieke kamermuziek in samenwerking met stichting Muziek in Huis. In de Raadszaal van Het Klooster (Nuenen) speelt dan Soleil Duo. Klik hier voor meer informatie over het concert.

Informatie delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *