Geniet eerst, betaal later!

Omdenken door Cultuur Overdag:
GRATIS toneelvoorstelling op zondagmiddag 26 maart
Bepaal zelf achteraf uw waarderingsbijdrage
Reserveer kaarten via greppel@cultuuroverdag.nl

Toelichting
Wat doe je als de kaartverkoop van een voorstelling tegenvalt, je overtuigd bent van de kwaliteit van de voorstelling én je het toneelgezelschap toch een volle zaal wil bezorgen? Dan laat je iedereen weten dat de toegang gratis is en dat bezoekers na afloop van de voorstelling zelf mogen bepalen wat ze als waarderingsbijdrage willen geven.

Cultuur Overdag heeft na rijp beraad gekozen voor deze onconventionele aanpak. Ze is er namelijk van overtuigd dat de professionele en landelijk succesvolle voorstelling Opgeruimd door theatergroep Greppel het bezoek meer dan waard is. Reacties van het publiek bij eerdere voorstellingen spreken voor zich: “van begin tot eind ademloos geboeid”, “een thema dat intrigeert, iets losmaakt bij de toeschouwer”, “zo sterk, juist omdat het zo klein is”, “meegevoerd in een rollercoaster van spanning en emoties”, “dit zal lang blijven hangen.”

Dit unieke experiment van Cultuur Overdag is natuurlijk riskant. Gegeven haar financiële middelen kan zij zich dit maar één keer permitteren. Maar als 200 bezoekers achteraf bereid zijn om minimaal € 5,00 te betalen, dan is Cultuur Overdag tevreden én hebben bezoekers een mooie, zeer betaalbare theatermiddag gehad.

Het zou meteen aantonen dat het mogelijk is om voor een acceptabele prijs mooie voorstellingen te regelen áls er maar voldoende bezoekers komen. Het voordeel van Cultuur Overdag is immers dat ze niet streeft naar winst: de toegangsprijzen zijn gebaseerd op de kostprijs met een kleine opslag. Daarbij gaat het om kosten van bijvoorbeeld een artiest of spreker (ingeval van films: de licentiekosten van een film), de kosten van de locatie en techniek, en de kosten van bijvoorbeeld een website en bankrekening.

De voorstelling ‘Opgeruimd’ op zondagmiddag 26 maart begint om 15.00 uur. De foyer is open vanaf 14.00 uur. De gratis toegangskaarten zijn te reserveren door een mail te sturen naar greppel@cultuuroverdag.nl

Bezoekers die al een kaartje voor € 15,00 hebben gekocht, krijgen voorafgaand aan de voorstelling natuurlijk hun geld terug. Ook zij kunnen na afloop zelf bepalen welke waarderingsbijdrage ze willen geven.

 

 

Informatie delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *