Gerard van Maasakkers – 40 jaar liedjes

Praktische gegevens
 Zaterdagavond 5 mei 2018
Aanvang: 20.00 uur
Foyer open vanaf 19.00 uur
Zaal open vanaf 19.45 uur
Prijs: € 25,00 (inclusief pauzeconsumptie)
Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
Vrije plaatskeuze

Kaartverkoop

De voorstelling is uitverkocht. Status 1 mei: Er zijn nog wel enkele kaarten beschikbaar voor de voorstelling op zondagmiddag 6 mei.

Over de voorstelling
Veertig jaar geleden schreef Gerard van Maasakkers zijn eerste liedje ‘Hee Gaode Mee’: het was de start voor een bloeiende carrière.
Van Maasakkers volgde altijd zijn eigen koers; prijzen als de Gouden Harp (2007) en twee keer de Annie M.G. Schmidt-prijs (2011 en 2013) waren de erkenning.

Op deze bijzondere dag (op 5 mei is het Bevrijdingsdag) zingt Van Maasakkers een selectie van liedjes, gekozen uit de dertien platen die hij tot dusverre opnam. Hij brengt een dwarsdoorsnee van zijn oeuvre samen met bandgenoten Mike Roelofs en de Vlaamse theatermaker, zanger en muzikant Frank Cools, tevens zijn levenspartner.
Het wordt ongetwijfeld een bijzondere avond met veelkleurige liedjes en anekdotes. Van ontroering naar uitbundigheid en weer terug. Al veertig jaar lang!

Hee gaode mee?
Een nummer dat vast niet ontbreekt in de voorstelling: ‘Hee Gaode Mee’. Bekijk hier een video gemaakt bij de officiële opening van het Nuenens kunstwerk ‘Boerenbanken’ op 14 januari 2011 .  De banken zijn geïnspireerd op het nummer ‘Hee gaode mee’ van Gerard van Maasakkers. Op iedere bank staat een grote foto van een boerenfamilie die in het Nuenens Broek actief is of was.


[bron: YouTube]

Mogelijk dankzij
Deze voorstelling is mogelijk dankzij de samenwerking tussen de beheerder van Het Klooster en Cultuur Overdag.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: