25 juni: 2e concert Nienke

Op vrijdagavond 25 juni a.s. geeft Nienke een concert in het Van Goghkerkje. Het concert om 19.30 uur is volledig uitverkocht. Daarom is in overleg met Nienke besloten op dezelfde avond een tweede concert te organiseren. Aanvang van het tweede concert: 20.45 uur. Ook nu weer is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (vanwege de 1,5 m-richtlijn). Bij interesse dus niet te lang wachten met reserveren.

Informatie delen:

13 en 25 juni: concerten in het van goghkerkje

Eindelijk: stap 3 in het openingsplan van de overheid is ingegaan. Dit betekent dat het voor Cultuur Overdag en Cultuur Avonduur weer mogelijk is activiteiten te organiseren.

De reeks concertini van seizoen 2020-2021 wordt afgesloten met concertini van Sumayya & Jos (zondagmiddag 13 juni) en Nienke (vrijdagavond 25 juni): twee kleine concerten van ongeveer 45 minuten, zonder een pauze of consumptie, met maximaal 20 – 25 gasten, georganiseerd met inachtneming van de verplichte covid-19 richtlijnen. Er is echter géén sprake van testen-voor-toegang.

Lees alles over de concerten in de nieuwsbrief van juni. Daarin ook een oproep voor musici die willen meewerken aan kioskconcerten in juli en augustus.

Informatie delen:

winnaar verhalenwedstrijd bekend

Patricia van Laerhoven is met haar verhaal ‘Tweestrijd’ de winnaar van de verhalenwedstrijd 2021, georganiseerd door Cultuur Overdag in samenwerking met Bibliotheek Dommeldal. Aan Eric van de Goor werd de tweede prijs toegekend.

Een driekoppige jury, bestaande uit Paul van den Bosch, Telle van Beek en Nico Smid, lazen met veel plezier alle verhalen.
Ze beoordeelden alle verhalen zonder te weten wie de schrijvers waren en stelden eerst een ‘short list’ van finalisten samen:
* Eric van de Goor
* Ria Soetendal-van de Grint
* Gré Keet
* Patricia van Laerhoven
* Gillian de Bart

Vanwege de covid-19 richtlijnen was het organiseren van een feestelijke finale helaas niet mogelijk. In plaats daarvan is een film samengesteld waarin de finalisten hun verhaal zelf voorlezen én waarin bekend wordt gemaakt wie gewonnen heeft. Bekijk hieronder de compilatie van de film. De volledige versie van de film is hier te vinden.

De ingezonden verhalen kwamen Nuenen c.a., Son en Breugel, Geldrop/Mierlo of Heeze/Leende. Nieuwgierig naar alle verhalen? Ze zijn hier te lezen.

Informatie delen: