Impressie toneelvoorstelling ‘Opgeruimd’

Theatergroep Greppel met de voorstelling Opgeruimd

Zondagmiddag 26 maart had Cultuur Overdag voor de eerste keer beroepstheater gecontracteerd: de toneelvoorstelling ‘Opgeruimd’ door theatergroep Greppel uit Nijmegen. De onconventionele aanpak waarbij bezoekers geen entreeprijs betaalden maar achteraf een waarderingsbijdrage konden geven, trok veel toneelliefhebbers: de theaterzaal was goed gevuld.

Theatergroep Greppel maakt voorstellingen die gaan over de strijd die mensen leveren om te kunnen leven. In ‘Opgeruimd’ lieten de acteurs Ronald Armbrust, Rik Luijmes en Antoinette Thoonen overtuigend zien tot welke confronterende situaties het afwikkelen van een erfenis kan leiden. Worden beslissingen genomen ‘in de geest van’ of bepalen de nabestaanden zelf wat ze met de erfenis doen? Welke rol speelt hun onderlinge relatie en het verleden? Wordt gekozen met het hart of het verstand? (Of misschien toch met beide?)
De karakters werden zo goed weergegeven dat iedereen daar wel iets in kon herkennen. Het open einde leidde na afloop nog tot menig discussie. De bezoekers hadden genoten van een bijzondere voorstelling.

De waarderingsbijdrage achteraf bleek voldoende voor Cultuur Overdag om uit de kosten te komen. Ook in dat opzicht dus een succes.

[soliloquy id=”3002″]

Met dank aan Ger Kleinbergen voor het maken van de foto’s.

Deze voorstelling was mede mogelijk dankzij

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: