Impressie Weens operetteconcert

Op donderdag 29 december 2016 organiseerde Cultuur Overdag in het Van Goghkerkje een Weens operetteconcert. Een impressie…

De donderdag begint mistig. Het weer vertoont winterse trekjes. Wanneer rond 14.00 uur de zon haar licht laat schijnen over het mooie Van Goghkerkje, roept dit plaatje het beeld op uit vervlogen tijden. Zoals de zon met deze dag een spel speelt, zo lijkt het spel doorgetrokken te worden binnen in het kerkje. Daar verzorgt vrijwilligersgroep Cultuur Overdag een middag voor de operetteliefhebber. Het is na de maandelijkse filmvoorstellingen, de activiteiten tijdens de Kinderboekenweek en een toneelmiddag met De Lindespelers, een eerste nieuwe activiteit op muzikaal gebied. De belangstelling is groot en de goede akoestiek van deze locatie is veelbelovend.

De verwachting komt uit: de bezoeker wordt tijdens de middag meegezogen in het ‘gouden’ tijdperk van de Weense operette.
Zangfanaat Berry Reijnen (tenor) opent het concert met Dein ist mein ganzes Herz en vanaf de eerste klanken lijkt het publiek gevangen in de betovering van zijn warme stemgeluid.
Even later maakt de beeldschone Irma Klijn, in een prachtige avondjurk, haar entree op de eerste tonen van virtuoos pianist Frans van den Hoven. Vanaf de ingang van het kerkje komt zij op en wordt de ruimte gevuld met glasheldere klanken en is het ijs gebroken. De liefhebbers smullen.

Het wordt een feest van herkenning met muziek van onder andere Lehár, Strauss, Millöcker, Dostal en Ralph Benatzky. Er wordt deze middag een zeer gevarieerd programma geboden, waar prachtige solo’s en romantische liefdesduetten niet ontbreken. We horen onder meer Im Weißen RösslEine Nacht in Venedighet Wolgalied, Die lustige Witwe, Der Zigeunerbaron en Das Land des Lächelns. Het geweldige acteertalent van beide solisten bezorgen de geïnteresseerde bezoeker regelmatig kippenvelmomenten.

Voldaan van al deze schoonheid gaat ieder na afloop met twinkelende oogjes en een brede glimlach rond de mond weer huiswaarts. Gastsolisten, bezoekers en organisatie hebben wel zin in een volgende keer.

Een korte video vindt u hier. (U krijgt eerst een scherm van Facebook, maar u hoeft u niet aan te melden of te registreren. Klik gewoon op ‘niet nu’.)

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: