5 en 12 Oktober 2016: Kinderboekenweek

kinderboekenweek2016

Van 6 tot 16 oktober 2016 wordt de Kinderboekenweek georganiseerd. Het thema is

Opa’s en Oma’s. Voor altijd jong!

Cultuur Overdag heeft het initiatief genomen om samen met Bibliotheek Dommeldal in Nuenen extra aandacht te schenken aan de Kinderboekenweek. Dankzij de samenwerking met Het Klooster kunnen er twee mooie activiteiten worden georganiseerd.

Woensdag 5 oktober 2016: voorleeswedstrijd voor opa’s en oma’s
Acht opa’s en oma’s die zich voor de zomervakantie hebben aangemeld strijden om de titel Beste voorleesopa/-oma van Nuenen. Een kinderjury onder leiding van de Nuenense auteur Anja Vereijken bepaalt wie de winnaar wordt. De presentatie van de middag wordt verzorgd door Bram Soetendal (lid van De Lindespelers).
Meer informatie vindt u hier.

Woensdag 12 oktober: Arno Huibers met de voorstelling Clowns kado
De internationaal bekende clown Arno Huibers speelt zijn mimevoorstelling Clowns Kado. Het is een bijzondere voorstelling over humor en vriendschap, geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar én volwassenen.
Na afloop worden de bezoekers uitgenodigd thuis een (voorlees)verhaal te schrijven: wat hebben ze gezien en waar denken ze dat de voorstelling over ging?
De voorstelling is mogelijk dankzij ondersteuning van Bibliotheek Dommeldal, KBO Nuenen en PVGE Nuenen.
Meer informatie over de voorstelling en het kopen van toegangskaarten vindt u hier.

Verkoop kinderboeken
Wilt u uw (klein)kind blij maken met een mooi (bekroond) kinderboek én Cultuur Overdag steunen? Op 5 en 12 oktober zullen in de foyer van Het Klooster kinderboeken verkocht worden. Uiteraard ontvangt u bij uw aankoop ook het kinderboekenweekgeschenk!

 

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: