Openingsfilm nieuw seizoen Cultuur Overdag: ‘The Duke’

Dinsdag 13 september (aanvang: 10.30 uur) opent Cultuur Overdag haar culturele seizoen met een heerlijke Britse film uit 2020: ’The Duke’. Daarin wordt het verbazingwekkende verhaal vertelt over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen, en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde.
In 1961 stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya’s portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. Bunton wilde het schilderij terug geven, op voorwaarde dat alle ouderen gratis televisie zouden krijgen. Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden.
Het is geen film over een gelikte diefstal vol actie; wel over gerechtigheid, opkomen voor anderen, najagen van dromen en staan voor je principes.
Toegangskaarten voor de film zijn op werkdagen tijdens kantooruren te koop aan de balie van Het Klooster. De toegangsprijs is € 7,50 inclusief een kopje koffie/thee.
Meer informatie (inclusief een preview) is te vinden op de website van Cultuur Overdag.

In september wordt de filmtitel eenmalig publiekelijk bekend gemaakt. Sinds 2021 zijn de licentiekosten voor een filmvertoning met openbare aankondiging helaas té hoog om dit iedere maand te doen. In de digitale nieuwsbrief van Cultuur Overdag worden echter alle films aangekondigd mét titel en aanvullende informatie. Abonneren op deze nieuwsbrief kan via www.cultuuroverdag.nl/nieuwsbrief

Informatie delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *