presentatie poËziebundel van Catharina Boer

De 10e poëziebundel – Voltooid landschap – van Catharina Boer is een feit! Een unieke prestatie en bekroond met prachtige recensies o.a. in het literaire magazine MEANDER.

  • Datum: zaterdag 15 juni 2019
  • Locatie: Bibliotheek Dommeldal, vestiging Nuenen
  • Aanvang: 15.00 uur
  • Eindtijd: ongeveer 17.00 uur
  • Gratis toegang

Over Voltooid Landschap

 ‘Voltooid landschap’ bestaat uit vier titelloze reeksen gedichten die worden ingeleid met treffende citaten uit het werk van andere dichters; de relatie van poëzie met visuele kunst wordt onderstreept door drie gedichten die door schilderijen werden geïnspireerd.

In het titelgedicht, ‘Voltooid landschap’ laat Catharina Boer zien – met de overtuiging van iemand die veel heeft waargenomen – dat niets verloren gaat en dat het door haar beleefde landschap als beeld voortleeft in de herinnering van de schrijfster en dat d.m.v. het gedicht zal voortleven in de ervaring van de lezer.

Lees hier de recensie over de bundel in het magazine MEANDER.

Over de presentatie

De inhoudelijke presentatie bestaat uit twee delen. Bij aanvang zal Catharina haar bundel inleiden en enkele gedichten hieruit lezen. Ook zullen leden van het Dichterscollectief Nuenen gedichten uit ‘Voltooid landschap’ voordragen.

Na de pauze zullen meerdere bevriende dichters voorlezen uit eigen werk. Hun gedichten zijn zo veel mogelijk verwant aan het eerder genoemde thema.

Het belooft een mooie literaire middag te worden waar iedereen van kan genieten. Iedereen is van harte uitgenodigd bij deze bijzondere presentatie.

Over Catharina Boer

Catharina Boer

Catharina Boer woont al vele decennia in Nuenen, waar de jonge Vincent van Gogh zijn eerste landschappen ontdekte en vorm heeft gegeven. Zoals Van Gogh is Catharina Boer trouw gebleven aan haar eigen vormentaal en thematiek. Naast poëzie, publiceerde zij korte verhalen, toneel en jeugdmusicals. Haar werk is o.m. vertaald in het Engels, Frans, Duits, Noors, Russisch, Roemeens en Indonesisch.

Meer weten over Catharina Boer? Bekijk dan haar website.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: