Rondje Cultuur bij de Buur


Op zondag 6 april vindt de 6e editie plaats van Rondje Cultuur bij de Buur. Naast Cultuur Overdag verleent dit jaar ook Buurtvereniging Omgeving Andriesplein (BOA) haar medewerking.
Wat is Rondje Cultuur bij de Buur?
In een achttal woonhuizen rond het Andriesplein en in de school De Dassenburcht vinden diverse culturele voorstellingen plaats, uitgevoerd door 16 verschillende optreedgroepen. Een optreedgroep geeft per locatie tweemaal een presentatie. Tussendoor is er steeds een korte pauze voor publiek om te voet of met de fiets naar een ander adres te gaan. U stippelt zelf een luister- en kijkroute uit.
De voorstellingen
U kunt genieten van o.a. klassieke muziek, populaire songs, folkmuziek, toneel en muzikale vertellingen.
Start
De voorstellingen beginnen om 14.00 uur. De laatste eindigt om 16.45 uur. Daarna is er in De Dassenburcht een afsluitend "meezing"concertje en kan er gezellig na gekletst worden onder het genot van een kop koffie.
Optredens en speelschema
Informatie over de optreed groepen en het precieze speelschema kunt U hieronder vinden op deze webpagina en wordt ook in de lokale kranten geplaatst.
Praktisch
Bij iedere locatie hangt op 6 april een herkenbare vlag. De deur bij elk adres staat open vóór en na de voorstelling. Bij aanvangvan de voorstelling of als het maximum aantal gasten in een woonhuis is bereikt,gaat de deur dicht.
Gratis
Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.
Hopelijk kunnen we u op 6 april verwelkomen. Het gaat in ieder geval weer een inspirerende en gezellige middag worden!
Contact: acm.leijen@kpnmail.nl
Speelschema
Deelnemers op 6 april 2025

Losse Tongen
Wij, Marlies van den Bijgaart (vertelster), Agnes Leijen en Stella Kramers (accordeonisten), vormen samen het muzikaal verteltrio Losse Tongen. Voor deze editie van Rondje Cultuur bij de Buur hebben we het wereldberoemde verhaal De Kleine Prins een theatraal en muzikaal jasje gegeven. Laat je met de kleine prins meevoeren op avontuur naar sterren en asteroïden, maar vooral toch naar zichzelf. Een vertelling voor jong en oud.

Petit Fours
Petit Fours is een zangkwartet uit Nuenen, gevormd door Bertine Wijnands, Madeleine Fontein, Jos Horvath en buurtgenoot Frank Wijnands. Ze brengen een a capella programma met overwegend lichte muziek, onder andere bewerkingen van popliedjes van Billy Joël, Sting en Simon and Garfunkel, maar ook een lied van George Gershwin, een humoristisch lied van Antoon Maessen en een Frans drinklied.

Lindespelers-varia
Een groepje jonge acteurs geeft een preview van het komische stuk ‘Koppen Dicht’, dat in november 2025 gespeeld gaat worden. Enkele andere actrices spelen een korte eenakter.

Barber Gals
Het octet de Barbershop Gals is een afvaardiging van zangkoor de Southern Comfort Barber Gals uit Eindhoven, waarvan een aantal zangers uit Nuenen komen. De Barber Gals zingt vierstemmig a- capella: een mix van barbershop en close harmony.

Tres Hombres Shanty Crew
Deze groep zingt authentieke werkliederen. Deze zogenaamde shanty’s werden gebruikt aan boord van oude vracht- en vissersschepen in de tijd van de zeilvaart. Veelal gezongen om de werkzaamheden te begeleiden

Gravelroad
Gravelroad bestaat uit Ineke Oomens (cello), Gerard Jeuken (accordeon) en Karel Werschkull (gitaar en mandoline). In deze ongewone samenstelling spelen ze Americana, Blues en traditionals, doorgaans nummers met een rafelrandje.

Plezzang
Plezzang is een groep enthousiaste mensen, die het leuk vindt met elkaar Nederlandstalig repertoire te zingen, met als hoofddoelen: fijn zingen, gezelligheid en muzikale ontwikkeling.
Dit Nuenens koor met rond de 30 zangers probeert zich te onderscheiden van andere koren door ook liederen te zingen die je niet zo vaak hoort. De meeste liederen zijn meerstemmig.

Liedjes uit het stof
Agnes en Metten Bergmeijer brengen ‘Liedjes uit het stof’. Hun volwassen dochters zingen ook mee. Muziek van diverse artiesten, waarmee ze zijn opgegroeid hier in Nuenen. Van Simon and Garfunkel tot Gerard van Maasakkers, van Janis Ian tot Herman van Veen.
Zang wordt begeleid op gitaar.

Heren Van het Atelier (HvA)
Drie spelende en graag zingende mannen met gitaar, trekzakken, mondharmonica, een dwarsfluit en misschien af en toe wat lepels. Dat zijn de Heren van het Atelier: Kees en Kees en Martin. Ze maken muziek uit de Keltische gebieden, uit België, Nederland, Scandinavië en andere regionen. Aangenaam klinkende tunes en één-, twee- of driestemmige samenzang.
HvA dus.

De Schaduwmannen
Deze drie heren maken zingend en onder begeleiding van gitaar muziek uit de jaren ’70 met een voorkeur voor de nummers van The Shadows.

Subway
De groep bestaat uit vijf leden. Ze spelen gitaarbewerkingen en speciale composities voor vijf gitaren. Het repertoire bestaat uit licht klassiek en popmuziek. Altijd een poging een mooie sfeer te scheppen met muziek. Dit kan een Frans terrasje zijn maar ook een mystieke filmlocatie.

Frans Lammerts
Frans zingt Nederlandstalige luisterliedjes, soms in eigen vertalingen. Hij begeleidt zichzelf met gitaar. Liederen om te raken, verstild, vaak nostalgisch en melancholisch van aard. Inspiratiebronnen zijn Louis Davids, Jules de Corte, Jaap Fischer, Robert Long tot, recenter, Ramses Shaffy, Stef Bos en Maarten van Roozendaal.

Overzee
Een band uit Eindhoven, die eigen werk speelt. Warme, gevoelige en dan weer brutale Nederlandstalige chansons worden afgewisseld met swingende instrumentale nummers. De muziek weeft zich rondom en tussen de teksten door in een verscheidenheid aan ritmes en sferen waarin men de verschillende achtergronden van de componisten en musici kan herkennen.

B’tween Cases
Een ervaren band met Ierse / Keltische traditionele (dans-)muziek.
Snelle reels afgewisseld met melodieuze sfeermuziek.

Micky van Wijnen
Micky brengt Keltische melodieën en liederen met een uitstapje naar de lage landen. Ze begeleidt zichzelf op harp.