speciale tv-uitzendingen lon

Televisie bij het thuisblijven, van, voor en met Nuenenaren

Bijzonder initiatief in bijzondere tijden

Het coronavirus waart door Nederland en ontregelt ons dagelijks leven. Samen maken we er het beste van. Om de inwoners van Nuenen c.a. een hart onder de riem te steken, slaan de Lokale Omroep Nuenen, Het Klooster, Cultuur Overdag en de Gemeente de handen ineen om te komen tot een tv-programma van, voor en met Nuenenaren. Het plan is om bijna dagelijkse een uitzending van ongeveer één uur te gaan verzorgen. De eerste (proef)uitzending was vrijdag 27 maart jl.

Het programma gaat kijkers informeren en amuseren. Het bestaat uit live gesprekken en optredens, maar ook verzamelde items zoals films, optredens, spelletjes, muziekoptredens. In Het Klooster is hiervoor een semipermanente, provisorisch ingerichte studio, van waaruit het programma wordt uitgezonden.

Het enthousiasme is groot. Diverse Nuenense artiesten en instanties hebben hun belangeloze medewerking al toegezegd. Uiteraard nemen alle deelnemers de maatregelen van de landelijke overheid en het RIVM in verband met de coronacrisis steeds stipt in acht.

Geplande uitzendingen

De volgende uitzendingen zijn op werkdagen van 12.00 tot 13.00 uur. Misschien lukt het in het begin nog niet om een heel uur te vullen, maar daarna kan natuurlijk gewoon gekeken naar andere mooie reportages van de LON.

Contact i.v.m. live-uitzendingen:
* per mail (nuenentv@kpnmail.nl) of
* per post (Het Klooster, Park 1, 5671 GA Nuenen).

Het programma van de Lokale Omroep is te zien op:
• Ziggo digitaal: kanaal 36 (met CI+ module: kanaal 334)
• KPN: kanaal 1436
• Telfort: kanaal 1436
• Xs4all: kanaal 1436
• T-Mobile: kanaal 791

Terugblik uitzending 27 maart 2020

De presentatie werd verzorgd door Bob van Donger, Esther Hartzema (verbindingsofficier project Het Klooster) en Marian Vissers (vrijwilligers Cultuur Overdag).

Dit waren de onderwerpen:
1. Uitleg over het ontstaan en het doel van de tv-uitzendingen (informeren, amuseren, zorgen voor betrokkenheid en verbondenheid).
2. Prijsvraag ‘Bedenk een passende naam voor het programma.‘ Suggesties per mail insturen of via een briefje in de brievenbus van Het Klooster. Maandag 30 maart wordt in de uitzending de prijswinnaar bekend gemaakt. De prijs is een ijscokar van IJssalon Italia: 4 smaken naar keuze (zo’n 100 bolletjes)!
3. Oproep voor materialen en ideeën voor een decor in de studio (wel graag handzaam/praktisch).
4. ‘Kom maar op met je ideeën voor de inhoud van het programma’. Een uur live tv-maken is lang. De initiatiefnemers willen graag geholpen worden. Stuur vragen, ideeën, tips voor te interviewen personen etc. vooral door. Ook foto’s (liggend formaat, jpg) en korte filmpjes (avi of mp4) zijn welkom. Hier wat voorbeelden van mooie recente foto’s.
5. Een optreden van Mark Elbers, met als extra gast Mark van Gaalen.

Opname gemaakt met een mobiele telefoon vanaf een beeldscherm; gedeeltelijke opname van de uitzending op 27 maart 2020
Geluidsopname gemaakt met mobiele telefoon; op televisie klonk het veel mooier!
Informatie delen:
%d bloggers liken dit: