Sympathieke Reemers en de Greef: blues in optima forma

In juni speelden ze in Het Park helaas in de regen, maar op zondagmiddag 28 augustus was het in het zonnetje heerlijk luisteren naar het blues duo Reemers en de Greef. Ruim 100 bezoekers bezoeken genoten van bekende en minder bekende bluesnummers. Velen waren speciaal voor het duo naar Het Park in Nuenen gekomen, met een meegebracht kleedje of stoelen. Dat de musici gewend zijn op te treden bleek overduidelijk uit de manier waarop ze met humor en relaxed de interactie met het publiek zochten. Zo werd de voetpercussie van Frank toegelicht, probeerden ze een wig te drijven tussen mannen en vrouwen, en vertelde Joep over zijn ‘cigar box guitar’. Inderdaad: een gitaar gemaakt van een sigarenkistje; ooit ontstaan om op een goedkope manier muziek te kunnen maken.
De zorgen van alledag, de tragiek van het liefdesleven, onrecht of pech: in de bluesnummers kwam het allemaal voorbij. Tijdens het spelen werd de kwaliteit van de muziek door de heren tijdens het optreden goed bewaakt. Af en toe werd door Frank de iPad erbij gepakt om het geluid wat bij te regelen. Voor de zekerheid lichtte hij dat maar toe: “Echt niet om snel nog even het verslavende spelletje Candy Crush te spelen.”
Het duo timmert stevig aan de weg. Op 2 oktober zijn ze een van de drie finalisten bij de Dutch Blues Challenge. Wie weet mogen ze Nederland vertegenwoordigen in Memphis tijdens de International Blues Challenge 2023 en bij de European Blues Challenge 2023 in Polen. Duimen maar!

Informatie delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *