Terugblik 16 februari 2020

Ledenservice ZuidZorg had eind vorig jaar het idee om verbindende en ontspannende activiteiten aan te bieden aan haar leden; activiteiten die door de leden zelf georganiseerd zouden moeten worden. Daarop werd een oproep geplaatst in hun eerste ledenmagazine. Er werd gevraagd om voorstellen voor nog te organiseren activiteiten die door het publiek gratis te bezoeken zouden zijn.

Ine van Opstal, vrijwilliger bij Cultuur Overdag, diende bij Ledenservice ZuidZorg een voorstel om in Nuenen een mooi concert door het Eindhovens Gemengd Koor Ascolta te organiseren. Tot haar verrassing en blijdschap werd het voorstel uitgekozen: het concert, gefinancierd door Ledenservice ZuidZorg kon gerealiseerd worden!

Het concert vond plaats op zondagmiddag 16 februari jl. in Het Klooster in Nuenen. In een volle theaterzaal genoten aanwezigen van een prachtig concert door Ascolta.

Vooraf was ruimschoots de gelegenheid om een kopje koffie of thee te nuttigen, samen met wat lekkers. Dit was ook precies wat de organisatie voor ogen had: tijd om oude bekenden te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen. Daarmee ruimschoots tegemoetkomend aan het door Ledenservice ZuidZorg beoogde verbindende karakter.

Het concert zelf was een schot in de roos. Een prachtig gevarieerd programma met voor elk wat wils. Operette – een selectie uit Der Vogelhändler -, opera – twee mooie koren van Verdi en een selectie uit De Parelvissers van Bizet -, en musicalmelodieën uit The Phantom of the Opera, Caroussel en My Fair Lady.

Het koor liet onder de bekwame leiding van dirigent Ton van de Weem en begeleiding op de vleugel door Natalia Tretjakova een staaltje van bijzonder mooi professioneel kunnen horen. Gevarieerde dynamiek en ritmiek, mooie toonvorming en eveneens een paar mooi zingende solisten. Geen wonder dat het publiek met volle teugen genoot en na ieder nummer een gul applaus liet horen. Een swingende toegift kon dan ook niet uitblijven. Daarna was het nog lang gezellig druk in de foyer van Het Klooster, met veel ‘verbindend’ geroezemoes. Een pluim op de hoed van Ledenservice Zuidzorg voor dit initiatief maar in het bijzonder ook voor Ine van Opstal, de bijdrage van Het Klooster en de vrijwilligers van Cultuur Overdag die er mede voor hebben gezorgd dat deze middag zo gezellig en vlekkeloos is verlopen.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: