terugblik 2 februari 2020

Heerlijke Tour de Chant in het Van Goghkerkje

Zondag 2 februari jl. was het publiek in een uitverkocht Van Goghkerkje getuige van een bijzonder concert. In de intieme sfeer die het kerkje altijd weet op te roepen bracht het ensemble Duende een gevarieerd programma. Het was een heerlijke Tour de Chant met Franse, Spaanse, enkele Portugese en Nederlandse nummers waar het publiek geboeid naar luisterde.

Duende bestaat uit Carlijn Stolten (zang), geboren in Nuenen, Peter Witjes (gitaar) en Rob Dirksen (contrabas). Carlijn wist met een prachtige stem in een gevarieerde dynamiek en swingende ritmiek het publiek aan zich te kluisteren. Bovendien ondersteunde ze haar zang en tekst met brede en expressieve gebaren en een mimiek die naadloos paste bij het gezongene. Een feest om niet alleen naar te luisteren maar ook om te zien.

De begeleiding van Peter en Rob getuigde eveneens van een hoge professionaliteit. Niet alleen ter ondersteuning van Carlijn maar ook op enkele momenten in virtuoos instrumenteel samenspel van beiden. Het publiek genoot ook van het zichtbare plezier dat de muzikanten zelf lieten zien. Voor die ervaring biedt het kleine van Gogh kerkje een onvervangbare locatie. Duende heeft haar toehoorders dan ook een heerlijke zondagmiddag bezorgd.

Slechts een kleine impressie: in het echt klonk het nog veel mooier!
Informatie delen:
%d bloggers liken dit: