Terugblik benefietconcert giro 555

Met veel dankbaarheid kijkt Cultuur Overdag terug op het benefietconcert dat zij tijdens de landelijke actiedag van giro 555 voor Oekraïne op 7 maart jl. organiseerde. “Nuenen geeft om Oekraïne” werd meer dan waargemaakt: tijdens het concert werd ruim € 10.000 opgehaald.
Doneren kan overigens nog steeds: via deze link of onderstaande QR-code. ) Het geld komt rechtstreeks terecht bij giro 555, maar zo kan gevolgd worden door wie geld is ingezameld.

Dankzij velen werd het benefietconcert een groot succes. Onze dank gaat allereerst uit naar de musici die allemaal belangeloos meewerkten, zonder hen was er geen concert geweest: Anna Karnovska, Olga de Kort, Lenny Kuhr, De Rosenbergs, Tip Jar, Berry Reijnen, Frans Lammerts, Theo Thomassen, Gertje Raassens, Hetty Pronk, Olga van der Pennen, Odilia Carmen Chirica, Ninia Lazaar en Natalia Tretiakova met het koor De Vrolijke Samenzang (begeleid door Ton Toirkens). Bijzonder waren ook de gedichten van Helma Michielsen. Taalvaardig en spontaan als altijd was ook Wim Daniëls: hij was een fijne ceremoniemeester tijdens het concert.

Een impressie van het benefietconcert

Wim Daniëls is ceremoniemeester tijdens het benefietconcert.
Een volle theaterzaal in Het Klooster…
Anna Karnovska

Studio040 was ook aanwezig bij het benefietconcert en interviewden Anna en Olga. Bekijk hier het nieuwsitem.

Helma Michielsen schreef speciaal voor deze gelegenheid twee indringende gedichten.

Omroep Brabant filmde het koor De Vrolijke Samenzang live voor hun nieuwsuitzending. Klik hier om de uitzending te bekijken. Het item over het benefietconcert start op 2:33.

Natalia Tretiakova (dirigent) en koor De Vrolijke Samenzang. Ze zongen, begeleid door Ton Toirkens: An Irish blessing (James Moore), An Eriskay Love (met solo van Rianne Vogten), The White Cliffs of Dover en het slotkoor uit Die Zauberflöte van Mozart
Fotografie

Dank aan de volgende fotografen wiens foto’s wij mogen gebruiken: Frank van Welie, Theo van Vijfeijken en Freek van Buul.
(Commercieel) gebruik van de foto’s alleen toegestaan na toestemming van betreffende fotograaf.

Videomateriaal

Lokale Omroep Nuenen maakte een reportage over het benefietconcert.

Annette Stevens, vrijwilliger bij Cultuur Overdag, maakte een kort videoverslag van het concert.

Sponsoren benefietconcert

Tot slot ook dank aan onze sponsoren Rooijmans Print en Druk, ASP/Het Klooster, ’t Schuurke, Art Dumay, Het Goed, Van Lieshout Slijterij en Tong Ah: hun in natura bijdragen hielpen om het concert goed en in zeer korte tijd te organiseren.

De lokale kranten

’s Woensdags na het concert publiceerden zowel Rond de Linde als De Nuenense Krant een enthousiast verslag met foto’s.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: