Terugblik De Andersons

‘De Andersons raken je.’ Het stond in de aankondiging van hun voorstelling ‘Hier dooft niets’, op zondag 21 januari jl. En het was waar! Met hun optreden wisten ze het publiek te raken en te ontroeren.
Plaats van de uitverkochte voorstelling was De Watermolen van Opwetten: perfect passend bij de wens van De Andersons om op te treden op bijzondere, niet-alledaagse en sfeervolle locaties waar hun prachtige poëtische liedjes extra tot hun recht komen.

Op spontane, hartelijke en muzikale wijze wisten Anna Ågren en Roel Dullaart zich rechtstreeks toegang te verschaffen tot het hart van de bezoekers. Na het verhaal over de jongste, inmiddels ex-non van Nederland, deden zij dat bijvoorbeeld met een lofzang op vurige vrouwen, gevolgd door een liefdesverklaring aan de wijsheid in een oudemannencafé ‘waar je je vasthoudt aan een glaasje om te voorkomen dat de rede wegwaait in de storm’. Ze zongen over gemis en verlangen, over hartstocht die het wint van de geest, over het belang van de vrijheid van vandaag, over de diepste behoefte om gezien te worden en te weten wat liefde is.

Als altijd hadden De Andersons voor hun voorstelling ook een speciale gast uitgenodigd. Dit keer was dat Thijs Maas, wiens ouders in Nuenen wonen. Hij is zanger, liedschrijver en theatermaker, maar studeert op dit moment wijsbegeerte in Gent. Thijs vertelde over hoe goed en inspirerend het is als je de tijd kunt nemen en kunt stilstaan. Om vol verwondering zonder oordelen te kijken en te beseffen dat er meer is dat het individu, dat het leven zin heeft als je deel uitmaakt van een samenleving die zin heeft en dat het de moeite waard is om daaraan bij te dragen. Thijs vertelde niet alleen, hij zong ook samen ‘met zijn lief’, Roxanne Hellevoort, enkele liedjes die naadloos aansloten op het oeuvre van Roel en Anna.

De Andersons: ze laten je verlangen naar meer! Informatie over dit bijzondere kleinkunstgezelschap is te vinden op de website van De Andersons. Binnenkort brengen ze ook een cd uit; informatie daarover is te zijner tijd lezen via de nieuwsbrief van Cultuur Overdag.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: