Terugblik Guus Westdorp

Ramses Shaffy bruisend tot leven gebracht

Guus Westdorp is een naam die u zou moeten onthouden. Donderdagmiddag 21 maart jl. was het van Goghkerkje in Nuenen het intieme decor van een door hem gebracht programma met liederen van Ramses Shaffy, in het kader van de serie matineeconcerten van Cultuur Overdag.

Virtuoos en enthousiasmerend bracht Guus een, weliswaar klein maar direct door hem gefascineerd publiek op het puntje van hun stoel, met na elk nummer een gul applaus.

Nu is hij ook niet de eerste de beste en heeft nationaal en internationaal een keur van grote artiesten op de piano begeleid. Eind 2017 trad hij ook al eens op voor Cultuur Overdag als begeleider van Ernst de Corte (jawel, de zoon van). Maar hij geeft ook eigen concerten. Ditmaal dus weer in Nuenen met een programma met liederen van Ramses, onze onvergetelijke nationale troubadour. Het was voor het publiek een belevenis en een feest der herkenning.

Met smakelijk vertelde anekdotes over Ramses Shaffy omlijstte Guus Westdorp een aantal mooi gezongen nummers die hij prachtig op de piano begeleidde. Arrangementen die pasten bij de sfeer van de teksten en de muziek van Ramses, maar tegelijkertijd ook al op zichzelf juweeltjes van pianospel bleken. En dat niet alleen, Guus zong de nummers met een volumineuze welluidende stem die verrassend goed de herinnering opriep aan het timbre waarmee Shaffy zelf zijn teksten zong. Bruisend en enthousiast waar het hoorde en intiem en verstild waar gepast. Niet alle nummers waren natuurlijk bij het publiek even bekend maar vanzelfsprekend kwamen de ‘klassiekers’ ook aan bod, zoals Sammy en het bekende Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder, die beide enthousiast door het publiek werden meegezongen. Waarna Guus Westdorp samen met alle aanwezig luidkeels afsloot met de bekende Shaffy Cantate: la la la la la la … . Het was een middag om te onthouden en Guus Westdorp een naam om niet te vergeten.

[soliloquy id=’5497′ type=’gutenberg’]
Informatie delen:
%d bloggers liken dit: