Terugblik Jazzy Vibes

Swingende Braziliaanse middag in de Gasterij Jo van Dijkhof  

Een mooie zondagmiddag in juli. Veel mensen op vakantie, maar ook veel thuisblijvers of mensen die eerder of later gaan. Reden genoeg voor Cultuur Overdag om te starten met een nieuw initiatief: zomerconcerten op de zondagmiddag in de Gasterij van de Jo van Dijkhof.

Zondagmiddag 21 juli jl. was het eerste concert. En meteen midden in de roos. Voor een goed gevulde zaal trad het Italiaans-Nederlandse duo Jazzy Vibes op, bestaande uit Giuseppe Coppola (gitaar en zang) en Marjoleine Ten Cate (zang en percussie). Ze brachten swingende Braziliaanse nummers in een jazzy sfeer in Bossa nova stijl.

foto: Marleen Houben

Het publiek werd al direct bij het eerste nummer helemaal in die sfeer meegenomen door een swingend gebrachte versie van de bekende song Girl of Ipanema. En zo volgde song na song in hetzelfde aanstekelijke ritme, tussendoor met een Nederlandse vertaling toegelicht door Marjoleine.

Giuseppe en Marjoleine waren erg goed op elkaar ingespeeld. Beide mooie en zuivere stemmen die in een prachtige harmonie en ritmiek als vanzelfsprekend bij elkaar pasten. En dat niet alleen, ook enkele gezamenlijke instrumentale passages (gitaar en percussie) vormden een mooie muzikale eenheid. Door de voor iedereen zichtbare informele afstemming met elkaar over de te kiezen nummers en de directe communicatie van Marjolein met het publiek werd een vanzelfsprekende huiskamerachtige sfeer gecreëerd.

Bij het laatste nummer liet Marjoleine een grote mand met allerlei percussie instrumenten rondgaan waaruit iedere gast een instrument kon pakken; door de fijne sfeer deed iedereen zonder gêne enthousiast met het ritme van het nummer. Een mooi en gezamenlijk einde van een prachtig concert waar alle aanwezigen met volle teugen van hebben genoten.

[soliloquy id=’5950′ type=’gutenberg’]
Informatie delen:
%d bloggers liken dit: