Terugblik juweeltjes (Willem van der heijden)

Met zichtbaar plezier gaf Willem van der Heijden op zondagmiddag 25 augustus 2019 een concert in Gasterij Jo van Dijkhof. Hij koos voor de mooiste Nederlandstalige liedjes uit zijn repertoire, waarvan er vele zelfgeschreven waren. Lees hieronder het enthousiaste verslag van een van onze vrijwilligers.

Warm gevoel bij tweede zomerconcert Cultuur Overdag

De tropische temperatuur op zondag 25 augustus verhinderde niet dat er veel bezoekers naar Gasterij Jo van Dijkhof kwamen voor het tweede zomerconcert van Cultuur Overdag. Daar speelde ’s middags Willem van der Heijden zijn nieuw programma ‘Juweeltjes’. Ruim voor aanvang van het concert kwamen de eerste gasten al binnen. Dat gaf hen rustig de tijd om gezellig een kopje koffie of thee te drinken.

Ofschoon Willem regelmatig speelt en zingt bij diverse activiteiten in Nuenen wist hij zijn publiek te verrassen. Tijdens het concert kwamen vele mooie, soms minder bekende, luisterliedjes aan bod, met het hedendaags leven als rode draad. Daarbij kwam Willems maatschappelijke betrokkenheid duidelijk naar voren. Hij speelde en zong liedjes met titels als Mensen, De Buurman, De Allochtoon, Dag Mooie Man (een pakkende dialoog tussen een echtpaar waarvan de vrouw dementerende is) en Rotzooi. Gepassioneerd speelde en zong Willem ook het lied Stop hou op met alsmaar meer en meer te consumeren dat hij ter ere van de geboorte van zijn kleinkind in de zomervakantie componeerde.

De bezoekers werden met een kwinkslag meegenomen naar een andere werkelijkheid. Dat het ook in de zaal langzaam warmer werd, deerde hen weinig. Voor hen was een uur luisteren naar deze gevoelige en betrokken musicus veel te kort. De in de schijnwerpers staande Willem was na afloop echter blij dat hij zijn jasje kon uittrekken. 

Bezoekers hebben genoten van het concert! Kijk en geniet nog even mee van het concert door middel van de foto’s en video (gemaakt door Annette Stevens).

[soliloquy id=’6003′ type=’gutenberg’]

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: