Terugblik kioskconcert 31 juli 2022

Een relaxed luisteruurtje in Het Park

Zondagmiddag 31 juli vond alweer het tweede concert plaats in de reeks kioskconcerten van Cultuur Overdag in Het Park. Dit keer was het de beurt aan het duo May Maema (artiestennaam van singer-song writer Mariëlle Lunenburg uit Nuenen) en Ailig Macleod Moreno (gitaar, en ook singer-song writer).

Een zestigtal luisteraars, ontspannen zittend of staand rondom de kiosk konden genieten van een aantal fijngevoelige songs en ballads over alledaagse dingen die iedereen wel herkent. Gebracht in een prettige en charmant ritmische stijl met invloeden van pop, kleinkunst en spoken word. Het laatste werd ook duidelijk in een intermezzo waarin May Maema een aantal recent door haar geschreven gedichten ten gehore bracht. Daarbij viel in het bijzonder haar goede dictie op die er ook aan bijdroeg dat in de rest van het optreden de Engelstalige songs goed verstaanbaar waren.

May en Ailig zongen een aantal songs gezamenlijk maar wisselden dat af met ieder enkele nummers solo. Een mooie variatie die ook het publiek bleef boeien. Het duo bracht zowel covers van bekende nummers als een aantal door hen zelfgeschreven songs.

Vaak zie je bij dit soort optredens in een publieke ruimte zoals Het Park dat mensen langs komen lopen, even blijven luisteren en dan weer huns weegs gaan. Dat was hier niet het geval. Wie kwam bleef luisteren. Een compliment voor de artiesten. En dat niet in het minst omdat beiden een mooie geschoolde zangstem lieten horen met een goede op de tekst aangepaste muzikale expressie.Kortom een hele aangename zondagmiddag met fijn Nederlands zomerweer.

Volgende week zondag is er weer een kioskconcert. Dan treedt de groep West Court Jazz op met muziek in de genres Jazz, Easy Listening & Bossa Nova: aanvang 14.30 uur.

Alle informatie over de kioskconcerten is te vinden op
www.cultuuroverdag.nl
Twijfel of het concert gegeven de weersomstandigheden
doorgaat? Kijk dan tevoren even op de website of de Facebookpagina van Cultuur Overdag voor het laatste nieuws.

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: