Terugblik meredÍ ensemble

Meredí Ensemble: molto bello!

De bezoekers weten het natuurlijk al lang: muziek in het Van Goghkerkje klinkt fantastisch. En dat geldt helemaal als het magnifieke Meredí Ensemble er een concert geeft. Op uitnodiging van Cultuur Overdag kwamen ze naar Nuenen, na eerder dat weekend in Bonn en Keulen te hebben opgetreden.

Het concert was opgedeeld in een romantisch en een impressionistisch deel. Dit verschil was goed te horen in de muziek die was gebaseerd op eenzelfde gedicht van Victor Hugo. De romantische uitvoering op muziek van Camille Saint-Saëns (Une flûte invisible) paste volledig bij hetgeen hij zelf eens beschreef als muziekrecensent: ‘…mooie melodie, harmonieuze klankkleuren en goed opeenvolging van akkoorden’. In de uitvoering van André Caplet (Viens! Une flûte invisible soupire) klonk de muziek subtieler, intiemer en meer sferisch.

De expressieve sopraan Ronja Wehenmeyer was een genot om naar te luisteren én om naar te kijken. De piano werd subliem bespeeld door Ani Ter-Martirosyan; haar interpretatie van een stuk van Chopin (Sonate pur Piano n. 3 Op. 58) was in een woord overdonderend. De dwarsfluit werd virtuoos bespeeld door Andrea Salvi. Het was duidelijk zichtbaar dat de musici zelf ook erg genoten tijdens hun optreden.

[soliloquy id=’5574′ type=’gutenberg’]
Informatie delen:
%d bloggers liken dit: