Terugblik voorstelling Ernst de Corte

Op donderdag 28 december 2017 speelde Ernst de Corte zijn programma ‘Lied van mijn vader’ in het Van Goghkerkje.

De laatste voorstelling van Cultuur Overdag in 2017 was een muzikaal eerbetoon van Ernst de Corte aan zijn vader, Jules de Corte*). Uit ruim 3000 liedjes selecteerde hij bekende en onbekende pareltjes. Met trots vertelde Ernst over het leven van zijn vader, geboren in Deurne, en hoe hij diens liedjes in de loop der tijd steeds meer is gaan waarderen. Het is dan ook bijzonder hoezeer de teksten van de liedjes nog actueel zijn.

Het begeleidende pianospel van Guus Westdorp was eigentijds en klonk prachtig in het Van Goghkerkje. Op een gegeven moment wist hij de piano zelfs de klanken van een carillon te ontlokken.

De enthousiaste bezoekers genoten met volle teugen van de liedjes die bij hen vele herinneringen opriep. Een van hen had zelfs een plakboek meegebracht waarin ze vroeger teksten van Jules de Corte verzamelde; het werd met trots getoond.

*)Jules de Corte (Deurne, 29 maart 1924 – Eindhoven, 16 februari 1996) was een Nederlandse liedschrijver, componist, pianist en zanger. Hij werd als zanger-dichter-pianist in Nederland en België bekend met liedjes als De vogels, Ik zou wel eens willen weten, Hallo Koning Onbenul en Als je overmorgen oud bent.

Luister naar een van de liedjes en geniet mee…

Foto’s en video-opname (met toestemming van Ernst de Corte): Annette Stevens

 

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: