Trio Estro: genieten van talentvolle Russische musici!

Terugblik concert ‘Jaargetijden’ door Trio Estro

Op maandagmiddag 23 oktober organiseerde Stichting Cultuur Overdag in de Raadszaal van Het Klooster een concert, uitgevoerd door Trio Estro: getalenteerde, jonge musici nog studerend aan het conservatorium in St. Petersburg. Een trio dat zich dat zich op diverse nationale en internationale muziekconcoursen al wist te onderscheiden en diverse prijzen heeft gewonnen.

De musici speelden werk van drie componisten: Vivaldi, Tchaikovski en Piazzola, met als thema ‘Jaargetijden’.  Dat zij zich al zo veel onderscheiden hebben merkten de vele toehoorders. In de Raadszaal genoten zij van het nu al virtuoze spel van de drie musici. Na afloop kregen zij een verdiende, staande ovatie.

Onderstaande foto’s (fotograaf: Annette Stevens) geven u een kleine impressie van het bijzondere concert. Een kort videofragment is te vinden op onze Facebookpagina.

[soliloquy id=”3860″]

 

Het concert vond plaats dankzij de contacten met Stichting Muzikale Oktober Best en de programmadirecteur en oprichter van de stichting Olga van der Pennen. Zij is van Russische afkomst, en is zowel componiste, muziekdocente als uitvoerend musicus.

Het concert was de laatste activiteit in het kader van de herdenking van 100 jaar Russische Revolutie. Eerder dit jaar konden bezoekers al deelnemen aan een lezing over de ‘Romanovs & Revolutie’ en een busreis naar de gelijknamige tentoonstelling in de Hermitage in Amsterdam. Ook werd al tweemaal de film ‘Russian Ark’ vertoond die zich afspeelt in de Hermitage in St. Petersburg. Wellicht wordt deze film vanwege grote belangstelling voor de derde keer aangeboden. Informatie daarover kunt u lezen op de website van Cultuur Overdag, de social media, nieuwsbrief en lokale kranten.

Deze activiteit was mede mogelijk dankzij

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: