Trio Estro – ‘Jaargetijden’

Praktische gegevens concert
 Maandag 23 oktober 2017
Aanvang: 14.00 uur
Foyer open vanaf 13.30 uur
Zaal open vanaf 13.45 uur
Prijs: € 12,50
Locatie: Het Klooster (Park1, Nuenen)
Vrije plaatskeuze

Kaartverkoop
Toegangskaarten zijn vanaf  9 september te koop:

  • via de ticketservice van Cultuur Overdag (betalen met iDeal; de bevestigingsmail is uw toegangsbewijs) óf
  • op werkdagen tijdens kantooruren aan de balie van Het Klooster.

Over het concert
In het kader van de herdenking van 100 jaar Russische Revolutie heeft Cultuur Overdag opnieuw een bijzondere activiteit: een klassiek concert door Trio Estro, Russische musici uit Sint Petersburg. Op maandagmiddag 23 oktober 2017 geven zij een uitvoering in de Raadszaal van Het Klooster (Nuenen).

Het programma staat in het teken van de volgende drie componisten:

  • Antonio Vivaldi (1678-1741): ‘winter’, ‘lente’,  ‘zomer’, ‘herfst’
  • Pjotr Iljitsj Tchaikovski (1840-1893): ‘Januari’, ‘Februari’, ‘Mei’, ‘Juni’, ‘November’
  • Astor Piazzola (1921-1992): ‘winter’, ‘lente’, ‘Adios Nonino’, ‘Le grand tango’.

Het concert kan geprogrammeerd worden dankzij de contacten met stichting Muzikale Oktober Best. Deze stichting, opgericht in 2009, organiseert iedere 2 jaar in oktober een muziekfestival in Best.

Over Trio Estro
De musici van Trio Estro, opgericht in 2015 in de klas van professor Elena Semishina,  studeren op het staatsconservatorium Rimski-Korzakov in Sint Petersburg. Op diverse nationale en internationale muziekconcoursen en kunstfestivals heeft het trio zich al weten te onderscheiden.
Zo wonnen zij in januari 2017 de 2e prijs op het Savshinski Internationaal Muziek Concours in Sint Petersburg.  
Tijdens het International Conservatory Week Festival 2016, een festival van het Rimsky-Korzakov Conservatorium, met deelnemers uit 15 landen, nam het trio deel aan de masterclasses van Christoph Stradner, de leider van het vermaarde Altenberg Trio uit Oostenrijk.                                                                                       
Op het repertoire van dit ensemble staan onder andere trio’s van Beethoven, Shostakovich, Smetana, Piazzola en Rachmaninov.                                                    

Trio Estro bestaat uit de volgende musici:

Ilvina  Gabrielan (1995), viool

Sinds 2013 studeert zij op het Rimski-Korzakov Conservatorium onder leiding van de vioolleraar Professor Alexander Stang. Tijdens deze studie op het conservatorium maakte zij reizen naar Nederland, Duitsland, Zuid-Korea en Armenië, waar ze solo en in ensembles optrad. Veelvuldig trad ze op in concertzalen in Sint Petersburg met een soloprogramma  in concerten van de componist Petr Chernobrivec.

In 2014 won Ilvina de 3e prijs op het  Savshinski Internationaal Muziek Concours in Sint Petersburg. In januari 2017 onderscheidde ze zich opnieuw op dit jaarlijkse concours met een eervolle vermelding in de categorie ‘solo’ en de 2e prijs met het Trio Estro in de categorie ‘ensembles’.

Bogdan Vlasov (1994), cello

Al in zijn vroege jeugd won Bogdan prijzen voor het beste jonge talent, beschikbaar gesteld door het Stadsbestuur van Sint Petersburg. In 2007 won hij de 1e prijs voor Jonge Talenten van Rusland die door het Russische Cultuurfonds was uitgevaardigd.

Sinds 2013 studeert hij aan het Rimsky Korsakov Conservatorium onder leiding van cello leermeester professor E. Pilipchuk.

Bogdan won diverse prijzen en eervolle vermeldingen op internationale muziekconcoursen en kunstfestivals. In Januari 2017 won Bogdan de 2e prijs in de categorie ‘ensembles’ op het Savshinski Internationaal Muziek Concours in Sint Petersburg.

Arina Arushanian (1996), piano

Al in haar jeugd nam Arina deel aan diverse internationale concoursen en festivals. Ze werd onder andere uitgeroepen tot beste pianiste van alle leerlingen in het laatste jaar van de muziek- en kunstscholen van Sint Petersburg in 2008.

Sinds 2015 studeert zij piano aan het Rimsky Korsakov Conservatorium onder leiding van Nina Seregina.

Arina heeft op verschillende podia in Sint Petersburg opgetreden en  bekroond met diverse prijzen op internationale muziekconcoursen. Op het  International Conservatory Week Festival 2016, een festival van het Rimsky Korzakov Conservatorium met deelnemers uit 15 landen, nam Arina met het Trio Estro deel aan de masterclasses van Christoph Stradner, de leider van het vermaarde Oostenrijkse Altenburg Trio.

 

Deze voorstelling is mede mogelijk dankzij

 

 

 

Informatie delen:
%d bloggers liken dit: