tweede zomerconcert jo van dijkhof

Tweede zomerconcert Cultuur Overdag Nuenen

Op zondagmiddag 25 augustus a.s. verzorgt de bekende accordeonist Willem van der Heijden het tweede zomerconcert van Cultuur Overdag. Opnieuw in Gasterij van Jo van Dijkhof, een perfecte locatie voor zo’n zomerse activiteit.

Willem van der Heijden

Willem van der Heijden komt uit een muzikale familie: zijn vader Ruud is muzikant, zijn opa was dat ook. Diverse ooms en tantes speelden in orkestjes. Willems broer en zussen spelen en zingen eveneens. Kortom: met de beroemde paplepel….

Toch koos Willem aanvankelijk niet voor een leven als beroepsmuzikant maar voor een baan in het onderwijs. Naast zijn onderwijsbaan trad hij echter altijd op. Pas na 12 jaar koos hij ervoor om fulltime met muziek bezig te zijn. Het onderwijs heeft hij echter nooit vaarwelgezegd: hij coacht nog steeds leerkrachten in het primair onderwijs bij het geven van muzieklessen en heeft daarvoor een eigen digitale muziekmethode ontwikkeld.

Wat betreft zijn optredens kun je wel zeggen dat Willem aan veel stijlen heeft geroken: Klezmer, Latin, Tex-Mex, Cajun, Zydeco, Iers, Frans, Country en Pop. Maar zijn voorkeur gaat nog steeds uit naar het Nederlandse lied in de breedste zin van het woord. Hij heeft in duo’s, trio’s en bands gespeeld, maar treedt nu alleen nog op als soloartiest. Dat heeft op de eerste plaats een commerciële reden: een fatsoenlijke boterham verdienen. Als solist kan hij muzikaal prima uit de voeten, omdat hij een V-accordeon gebruikt om zichzelf te begeleiden.

Met dit instrument is een veel grotere klankrijkdom beschikbaar dan met een normale accordeon en de speler kan er zich uitstekend muzikaal expressief mee uitdrukken.

Voor het optreden op 25 augustus heeft Willem gekozen voor liedjes die hij aanduidt als Juweeltjes uit zijn repertoire. En die keuze was moeilijk, want uit zijn voorraad van dik 300 liedjes zijn er veel meer juweeltjes dan die je in een uur ten gehore kunt brengen. Hij heeft daarom gekozen voor een aantal zelfgeschreven liedjes waarmee hij het publiek iets wil vertellen, waarbij muziek en tekst iets losmaken bij de luisteraar. Daarnaast is er ook ruimte voor een aantal bekende liedjes, door hem gekozen op basis van de sterke tekst en muziek. Willem hoopt de bezoekers een muzikale middag te bezorgen waarbij verschillende emoties voorbij komen.

Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop.

Informatie delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *