Valt na 7,5 jaar het doek voor Cultuur Overdag?

Met veel passie en plezier hebben 15 vrijwilligers onder de naam Cultuur Overdag de afgelopen 7,5 jaar culturele activiteiten georganiseerd. Zelfs in de twee coronajaren wisten we binnen de gestelde kaders toch mooie concerten te organiseren. Er kwam zelfs een nieuw initiatief: de kioskconcerten in Het Park.

En toch staat de toekomst van Cultuur Overdag op het spel. Het gehele bestuur wil namelijk niet verder na augustus 2023 en er is (nog!) niemand om de rollen over te nemen. Als bestuur wisten we natuurlijk wel dat we eigenlijk roulerend zouden moeten aftreden, maar er was niet eerder  iemand die  bestuurslid wilde worden. En daarom, zoals dat dan gaat, gingen de huidige bestuursleden maar door.

Maar voor de bestuursleden is het mooi geweest. Als voor 1 juni 2023 geen nieuwe bestuursleden (minimaal drie) en PR-vrijwilliger zijn gevonden, rest ons niets anders dan te stoppen. Met heel, heel veel pijn in het hart. Concreet betekent het dat vanaf september 2023 geen nieuwe films en concerten zullen worden georganiseerd.

Daarom deze noodkreet: ben of ken je iemand die cultuur een warm hart toedraagt? Heb je zin in een bestuursrol bij een financieel gezonde stichting? Laat het ons weten. We gaan graag met je in gesprek om je te vertellen over onze rol en onze activiteiten. Stuur een korte mail met je contactgegevens naar info@cultuuroverdag.nl en we nemen snel contact met je op.

Namens het bestuur,

Marian Vissers, voorzitter
Priscilla Meijer, secretaris
Paul Silvis, penningmeester

Informatie delen:

2 gedachten over “Valt na 7,5 jaar het doek voor Cultuur Overdag?

 1. Jammer Jammer , begrijpelijk. Zelf ben ik inmiddels 85 geworden. En zou willen helpen maar echt voor mij niet meer weggelegd. Ik kan je niets aanreiken wat zou kunnen helpen om verder te gaan . Misschien in samenwerking met het Weefhuis of de gezamenlijke kerken !! Deze laatste zouden wel wat meer inzet kunnen tonen . De Regenboog is daar erg goed in . En hun accomandatie zeer geschikt voor allerlei doelen . !! Groet en succes. Fransje van de Ven- van Tuijl .

  1. Wat een lieve reactie. We hebben goede hoop dat er opvolging kan worden gevonden. Onze oproep heeft een aantal belangstellenden opgeleverd. Hoera!
   We houden u via onze nieuwsbrieven op de hoogte van alle ontwikkelingen.

   Met hartelijke groet, namens de vrijwilligers,

   Marian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *