Verhalenwedstrijd

Boekenweek 2019: 23 maart t/m 31 maart

Wie schreef het beste verhaal over ‘de moeder, de vrouw’?

Het thema van de Boekenweek is ‘de moeder, de vrouw’. Voor Cultuur Overdag aanleiding om samen met Bibliotheek Dommeldal een verhalenwedstrijd te organiseren over dit thema. Tot 1 maart konden verhalen worden ingestuurd.

Dat het thema van de Boekenweek velen inspireerden, bleek wel uit de grote hoeveelheid speciale en persoonlijke verhalen die werd ingezonden. Verrassend waren ook de bijzondere verhalen van een aantal schrijvers die taalles volgen bij ‘Taalkabaal’.

Cultuur Overdag heeft 31 bijzondere verhalen ontvangen! Deze worden beoordeeld door een deskundige, driekoppige jury. De vijf beste inzendingen mogen op zondag 24 maart 2019 hun eigen verhaal komen (of laten) voorlezen bij Dorpsboerderij Weverkeshof in Nuenen tijdens een feestelijke en muzikale afsluiting. De winnaar krijgt bovendien een prijs, eeuwige roem en publicatie in diverse media.

Zondagmiddag 24 maart wordt in Dorpsboerderij Weverkeshof bekend gemaakt welke 5 verhalen genomineerd zijn en wie zich uiteindelijk de winnaar mag noemen. De genomineerde verhalen worden door de schrijvers zelf voorgelezen. Tussen de verhalen door is er muziek van de Heren van het Atelier, bestaande uit Kees van Cappellen, Kees Wijnen en Martin Bergmeijer. Ondersteund door trekzak, gitaar en dwarsfluit zingen en spelen zij muziek passend bij het thema van De Boekenweek 2019 ‘De moeder, de vrouw’.

De finale van de verhalenwedstrijd begint om 14.00 uur; de toegang gratis, maar kom op tijd: het zou zomaar druk kunnen worden!

Vanaf zondagmiddag 19.00 uur worden op deze website de genomineerde verhalen én de winnaar bekend gemaakt. (Op de Facebook-pagina van Cultuur Overdag zal het al eerder bekend gemaakt worden.)

Nieuwsgiering naar de ingezonden verhalen? Klik hier om ze allemaal te lezen.

Verhalenwedstrijd in samenwerking met Bibliotheek Dommeldal, vestiging Nuenen.
Informatie delen:
%d bloggers liken dit: