Voorleeswedstrijd: breaking news

Move that body!breakdance
De mooiste voorleesverhalen zijn woensdag 5 oktober te horen in Het Klooster. Maar bezoekers kunnen ook gaan kijken naar een fantastisch breakdance-optreden. Acht leerlingen van de Nuenense breakdanceschool ‘N-Town Breaks’ zullen demonsteren welke trucs en moves ze in huis hebben. Ze worden daarbij begeleid door hun leraren Jaron en Dennis.
NB: Meer informatie over de breakdanceschool? Klik op de volgende link:  N-Town Break

Onbekend met breakdance? Het is een vorm van dansen waarbij vaak moeilijke bewegingen op hiphopmuziek worden gemaakt. De dans is ontstaan eind jaren 1970, begin jaren 1980 in de zwarte achterstandswijken in New York. Dj’s in die tijd gebruikten draaitafels en een mixer om zo de break van een nummer eindeloos door te laten draaien. Om te dansen op deze nieuwe muziekstijl werd breakdance uitgevonden. De gettoblaster maakte het mogelijk in de open lucht te breakdancen.
De dans heeft veel verschillende soorten bewegingen: een breakdancer streeft naar een eigen stijl, originaliteit en expressie. Dansers dagen elkaar uit in battles om te bepalen wie de beste is.

Meet and greet!foto Anja Vereijken
De Nuenense kinderboekenschrijfster Anja Vereijken leidt de kinderjury die bepaalt wie de beste voorleesopa/-oma van de gemeente Nuenen wordt. Maar Anja is ook bereid gevonden om na afloop van de voorleeswedstrijd boeken te signeren. Haar boeken zijn ter plekke te koop evenals vele andere kinderboeken. Natuurlijk krijgt u bij aankoop ook het kinderboekenweekgeschenk cadeau!

Informatie delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *