Warme belangstelling voor vrolijke Ierse Sessie

Met een gedeelde liefde voor de Ierse muziek kwamen zondagmiddag 21 augustus maar liefst 15 muzikanten bij elkaar voor het kioskconcert van Cultuur Overdag. Sommige spelers kwamen uit Nuenen, maar ook vanuit bijvoorbeeld Mol (België) en Breda wisten ze de weg naar het kioskconcert in Nuenen te vinden.
Zonder tevoren met elkaar een vast programma (set-list) te hebben afgesproken zorgden ze voor een vrolijk, gezellig concert. Tot op het laatste moment was zelfs niet bekend wie precies zouden komen. Al had Kees van de Sande er natuurlijk wel voor gezorgd dat er een minimale bezetting aanwezig zou zijn.
Het aangename weer trok vele luisteraars die speciaal voor het concert naar Het Park waren gekomen, maar ook diverse voorbijgangers werden aangetrokken door de vrolijke muziek.
De sessiemuzikanten speelden diverse bekende nummers zoals Jig of Slurs, Out on the Ocean, Galliope House, Belgartz Waltz, Battle of Aughrim en Lord Mayo. Er werd zelfs een Amerikaanse classic tune gespeeld: Midnight on the Water. Misschien dat niet iedereen deze titels altijd kende, maar na enkele tonen was er al snel muzikale herkenning. Het was onmogelijk om de voeten stil op de grond te houden.
Het kioskconcert werd afgesloten met de klassieker No Nay Never waarbij het publiek enthousiast meezong en klapte. Onder (natuurlijk) het genot van een biertje werd door de musici nog enthousiast nagepraat. Ook zij hadden het erg naar hun zin gehad.

Zin in nog meer lerse live muziek? Kom dan op 6 november naar het Iers Sessie Festival. Kijk voor meer informatie op www.ierssessiefestivalnuenen.nl
Veel van deze ‘Ierse’ sessiemuzikanten zijn overigens regelmatig te vinden in dorps- en kinderboerderij Weverkeshof. Iedereen die zin heeft om mee te spelen of om gewoon te luisteren is daar van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.weverkeshof.nl/site/ierse-muziek

Informatie delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *