Als u de nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier.
Wilt u de nieuwsbrief graag printen, ga dan naar onze website
door te klikken op de volgende link: Cultuur Overdag - Nieuwsbrieven
Valentijnsdag 14 februari:
film, soezen, muziek en rozen!


Op Valentijnsdag vierde Cultuur Overdag in Het Klooster haar éénjarig bestaan. En wie jarig is, trakteert! Dus werd men verrast met soesjes bij de koffie/thee. Bij binnenkomst van de theaterzaal was er nóg een verrassing: een mini-optreden van Erica van Lieshout, een fantastische zangeres uit Nuenen. Dat men genoot van het optreden bleek wel uit het spontane applaus van het publiek in de bijna volle theaterzaal.
Dat het Valentijnsdag was, werd na afloop van de film nogmaals benadrukt. Alle bezoekers ontvingen een roos als bedankje voor hun vertrouwen en enthousiasme.


Maart: emballage actie
bij Jumbo Grimbergen


Steunt u Cultuur Overdag door ons in de maand maart uw emballagebon te schenken? Met uw bijdrage kunnen we leuke culturele activiteiten blijven organiseren.
Wijze kaartverkoop afhankelijk van activiteit

Vanaf medio februari zijn voor bepaalde activiteiten kaarten alleen te bestellen en betalen (met iDeal) via de website van Cultuur Overdag. 
Kaarten voor de maandelijkse film blijven alleen te koop via de receptie van Het Klooster.
Donderdag 9 maart: film ‘Suffragette’
Aanvang film: 10.30 uur
Foyer open vanaf 10.00 uur
Einde film: ongeveer 12.15 uur
Prijs: € 6,50 (incl. koffie/thee)
Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
Kaartverkoop: via Het Klooster
 
Inhoud film: De film vertelt het waargebeurde verhaal over de suffragettebeweging in 1912 in Groot-Brittannië, hun strijd voor vrouwenrechten en vooral voor het vrouwenkiesrecht.
Maud, een fabrieksarbeidster met een man en een zoon, wordt door de voortvluchtige politieke activiste Emmeline Pankhurst overtuigd om zich aan te sluiten bij de vrouwenbeweging. Door middel van onder andere hongerstakingen en nachtelijke brandstichting binden de vrouwen een strijd aan met de autoriteiten en de politieke discriminatie van de vrouwen in het algemeen. De vrouwenbeweging is niet bang om geweld te gebruiken om hun doel te bereiken.
 
Over de film: Een historisch, Engelstalig Brits drama uit 2015 onder regie van Sarah Gavron. Met hoofdrollen voor Carey Mulligan, Helena Bonham Carter en Meryl Streep.
Preview van 'Suffragette'

Zondag 26 maart: toneelvoorstelling ‘Opgeruimd’

Aanvang: 15.00 uur
Ontvangst vanaf 14.00 uur
Einde: ongeveer 16.30 uur
Prijs: € 15,00 (vrije plaatskeuze)
Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)

Kaartverkoop: bij Het Klooster (Nuenen) of via de website van Cultuur Overdag (kaarten moeten worden betaald met iDeal)
 
Theatergroep Greppel speelt Opgeruimd, onder regie van Margreet Blanken. De toneelvoorstelling gaat over twee broers en een zus die elkaar ontmoeten in de woning van hun overleden vader. De meubels zijn opgehaald en de laatste spullen worden uitgezocht, maar wat moeten ze met de beloftes die hun vader heeft gedaan over de verkoop van het huis? Nemen zij beslissingen ‘in de geest van vader’ of bepalen ze zelf wat ze met de erfenis doen?

Op www.theatergroepgreppel.nl vindt u meer informatie over theatergroep Greppel.
 
Preview van 'Opgeruimd'
1917: 100 jaar Russische Revolutie

De Russische Revolutie was een grootschalige omwenteling in het Keizerrijk Rusland tijdens de eerste decennia van de twintigste eeuw. Zo werd bij de Februarirevolutie in 1917 de tsaar afgezet en uiteindelijk vervangen door een communistische regering onder leiding van Vladimir Lenin. (Bron: Wikipedia).
 
Cultuur Overdag zag in dit feit aanleiding om een reeks van activiteiten te organiseren: lezing, film, muziek en wellicht toneel. We werken daarbij samen met bibliotheek Dommeldal.

Op dinsdagmiddag 28 maart wordt in de Raadszaal van Het Klooster een lezing georganiseerd over het leven van en de gebeurtenissen rondom de laatste tsarenfamilie. Rusland & Oost-Europadeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar vertelt over tsaren en politieke gevaren, intriges en onbegrip, over godsdienstwaanzin, Raspoetin en over eerherstel.
Lezing: ‘Romanovs en revolutie’

Datum: 28 maart 2017
Aanvang lezing: 14.00 uur
Ontvangst vanaf 13.45 uur
Einde: ongeveer 16.00 uur
Prijs: € 7,50
Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)

Kaartverkoop: bij Het Klooster (Nuenen) of via de website van Cultuur Overdag (kaarten moeten worden betaald met iDeal).


Marie-Thérèse ter Haar studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze veelvuldig in Rusland en ze maakte er ook het einde van de Koude Oorlog mee. Tegenwoordig is ze nog zo’n vijf maanden per jaar in Rusland en volgt de ontwikkelingen daar op de voet.
Zondag 2 april: Wim Daniëls (Boekenweek)

Aanvang lezing: 14.00 uur
Ontvangst vanaf 13.30 uur
Einde: ongeveer 16.00 uur
Prijs: € 8,50 (incl. pauzedrankje)
Locatie: Van Goghkerkje (Papenvoort 2a, Nuenen)
Kaartverkoop: via de website van Cultuur Overdag (kaarten moeten worden betaald met iDeal).

“De mens is genotzuchtig. Maar toegeven aan genot levert soms strijd op, met ons geweten, onze levensovertuiging, onze omgeving en onze fysieke dan wel geestelijke grenzen. Wel willen, niet mogen, toch doen: verboden vruchten, zowel in het leven als in de letteren.”
Daniëls speelt op eigen wijze in op het thema Verboden Vruchten, het thema van de Boekenweek 2017.

Vrijdagavond 21 april: Gerard van Maasakkers

Cultuur Overdag gaat op Cultuur Avonduur!
Vrijdagavond 21 april 2017 treedt Gerard van Maasakkers op in Het Klooster (Nuenen). Hij brengt samen met Frank Cools het programma 'Maar liefje, nu heb je geen voetjes'. De voorstelling begint om 20.00 uur.

Kaartverkoop: alléén bij de receptie van Het Klooster. De toegangsprijs is € 23,00 (vrije plaatskeuze).

De voorstelling is mogelijk dankzij de samenwerking tussen Cultuur Overdag en Het Klooster.
Sponsoring filmposters
Dankzij sponsoring van Metselaars Makelaardij kunnen wij tot en met augustus 2017 reclame maken voor onze maandelijkse film. De posters hangen op diverse plaatsen in Nuenen, Gerwen, Nederwetten, Son & Breugel en Mierlo.
 
Nieuws van derden: Dichterscollectief Nuenen

We maken u graag attent op een poëziemiddag van Dichterscollectief Nuenen. In bibliotheek Dommeldal (vestiging Nuenen) worden op zaterdagmiddag 25 februari 2017 van 14.30 uur tot 16.30 uur  twee nieuwe dichtbundels gepresenteerd.
Na een introductie door Annemieke Soethout en Helma Michielsen van Dichterscollectief Nuenen interviewt Nannie van den Eijnden de dichters. De muzikale verklanking van enkele gedichten is in handen van Paul Weijmans. Het geheel wordt geflankeerd door passende schilderijen van Marianne Schellekens.
 
Heeft u interesse om deze bijzondere middag bij te wonen? Stuur dan een mail naar Helma Michielsen (helma.michielsen@onsnet.nu) of naar Annemieke Soethout (annemieke-soethout@onsnet.nu).
Toegang is gratis.
Volgende Nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief verschijnt medio maart. Daarin natuurlijk een overzicht van de geplande activiteiten, maar ook wat achtergrondinformatie over Stichting Cultuur en Kunst Nuenen (waar de activiteiten van Cultuur Overdag zijn ondergebracht).
 
Informatie over Cultuur Overdag
FB-pagina Cultuur Overdag
Website Cultuur Overdag
E-mailadres Cultuur Overdag
Colofon Deze nieuwsbrief is een uitgave van Cultuur Overdag.
Onder deze naam organiseert een vrijwilligersgroep in Nuenen culturele activiteiten voor iedereen met tijd overdag.
De activiteiten van Cultuur Overdag zijn ondergebracht bij Stichting Cultuur en Kunst Nuenen.
 
Deze nieuwsbrief wordt uitsluitend per e-mail verspreid. Aan- of afmelden voor de nieuwsbrief kan via de website.
Wilt u de wijze waarop u deze e-mails ontvangt wijzigen (HTML of Tekst)? Gebruik daarvoor de volgende link: update your preferences.
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen? Gebruik dan de volgende link: unsubscribe from this list

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*
Alle rechten voorbehouden.