Als u de nieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier.
Het eenvoudig printbare overzicht van de vermelde activiteiten is te vinden op onze website
via de volgende link: Cultuur Overdag - Nieuwsbrieven
Een terug- en vooruitblik

Afgelopen maand was weer een goede maand voor Cultuur Overdag: leuke, goedbezochte activiteiten (de film 'Russian Ark' was zelfs uitverkocht) én een mooie cheque van de Rabobank. Voor dit bedrag bedanken we natuurlijk de Rabobank maar zeker ook iedereen die op Cultuur Overdag heeft gestemd!

De busreis naar de Hermitage gaat door; de bus is helemaal volgeboekt! De gelukkigen hebben een betaalverzoek gekregen en ontvangen op korte termijn verdere details over de busreis.


Veel organisaties stoppen met hun activiteiten in de zomermaanden. Maar Cultuur Overdag niet! Ook in de zomermaanden is er maandelijks een film in Het Klooster. Informatie over de films kunt u lezen in deze nieuwsbrief. Daarin ook nog wetenswaardigheden over andere zaken, zoals: ringleiding, uitverkochte voorstellingen en vaste zitplaatsen.
En als u een liefhebber bent van sociale media: Cultuur Overdag is nu ook te volgen via Instagram! Zoek op 'CultuurOverdag'.
Dinsdag 13 juni: film 'Kollektivet'

Aanvang film: 10.30 uur (foyer open vanaf 10.00 uur)
Einde film: ongeveer 12.20 uur
Prijs: € 6,50 (incl. koffie/thee)
Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
Kaartverkoop: alleen via Het Klooster

Inhoud film
In het midden van de jaren 70 volgen we het leven  van een getrouwd stel: Erik en Anne. Ze leiden een gelukkig leven met hun dochter Freja. Maar op een dag besluiten ze desondanks het roer om te gooien en samen met een paar vrienden een woongemeenschap in Kopenhagen op te richten.


Klik hier voor meer informatie en een preview van de film.
Donderdag 13 juli: film 'Een man die Ove heet'

Aanvang film: 10.30 uur (foyer open vanaf 10.00 uur)
Einde film: ongeveer 12.30 uur
Prijs: € 6,50 (incl. koffie/thee)
Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
Kaartverkoop: vanaf 13 juni alleen via Het Klooster

Inhoud film
Ove is 59 jaar oud, rijdt in een Saab en staat bekend als de mopperkont van de buurt. Als hij het ergens niet mee eens is, dan zegt hij dat. Vooral tegen zijn directe omgeving, in de wijk waarin hij woont. Elke ochtend loopt Ove een inspectierondje in zijn buurt, terwijl hij foutief geparkeerde fietsen verplaatst en de inhoud van afvalbakken controleert. Er is een reden dat hij met dit imago zijn buurtbewoners bewust op afstand houdt, maar die houdt hij voor zichzelf. Tot de nieuwe overburen op een ochtend per ongeluk zijn brievenbus omverrijden. Het blijkt het begin van een onverwachte vriendschap, die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien.

Over de film
De film is gebaseerd op de gelijknamige Zweedse roman van Fredrik Backman (2012).  Genre:  drama, komedie. Regie: Hannes  Holm. 
Cast o.a.: Rolf Lassgård, Johan Widerberg.
De film werd geselecteerd als Zweedse inzending voor de beste niet-Engelstalige film voor de 89ste Oscaruitreiking.
Dinsdag 15 augustus: film 'The Lady in the Van'

Aanvang film: 10.30 uur (foyer open vanaf 10.00 uur)
Einde film: ongeveer 12.15 uur
Prijs: € 6,50 (incl. koffie/thee)
Locatie: Het Klooster (Park 1, Nuenen)
Kaartverkoop: vanaf 14 juli alleen via Het Klooster


Inhoud film
Juffrouw Shepherd is een excentrieke en koppige vrouw van onbekende afkomst die in de jaren zeventig ‘tijdelijk’ haar oude busje parkeerde op de oprit van schrijver Alan Bennett in Londen.
Vervolgens bleef ze hier vijftien jaar wonen.
De film vertelt het waargebeurde verhaal van de bijzondere relatie die zich ontwikkelde tussen de schrijver en de oude dame. Het is een bescheiden portret van een eigenaardige, dolende ziel voor wie in de samenleving nooit plaats was.
Ringleiding

Na een aantal vragen van onze gasten over de ringleiding van Het Klooster kunnen we u melden dat deze werkt. Als u een gehoorapparaat heeft en er is sprake van een (film)voorstelling met versterkt geluid, dan kunt u uw gehoorapparaat daarop afstellen. Als u geen gehoorapparaat heeft, kunt u bij de balie van Het Klooster een ontvanger lenen. Zij kunnen per voorstelling 9 ontvangers uitlenen.

Terugblik film ‘Russian Ark’

De film Russian Ark (1 juni jl) was volledig uitverkocht. Het was de eerste keer dat Cultuur Overdag een film vertoonde in de IVN-ruimte. Vooraf was ingeschat dat er niet voldoende mensen zouden komen om de kosten van de theaterzaal én technicus te kunnen dekken.
Natuurlijk is het niet fijn geïnteresseerde cultuurliefhebbers te moeten teleurstellen. We overwegen daarom de film in september of oktober nogmaals te vertonen. De aankondiging kunt u tijdig lezen in de nieuwsbrief.
Inmiddels is duidelijk dat het vertonen van een film in de IVN-ruimte van Het Klooster voor een wat kleiner publiek prima  gaat. In de toekomst maken we van deze mogelijkheid vast vaker gebruik.

Uitverkocht: weg is pech!

Niet iedereen vindt het fijn om lang van te voren een toegangskaart te kopen. Het kan dan echter gebeuren dat de kaarten zijn uitverkocht.

Tip: kijk kort voordat u naar een activiteit wil gaan op de website van Cultuur Overdag. Als er geen kaarten meer zijn, dan wordt dat daar vermeld. Soms wordt een wachtlijst bijgehouden; informatie daarover staat ook op de website.
Vrije plaatskeuze

Het zou natuurlijk ideaal zijn: een vaste, toegewezen plaats als u een kaartje voor een (film)voorstelling koopt. In het theatervakjargon noemt men dit ‘een geplaceerde plaats’. Om dat te regelen moet echter speciale software worden aangeschaft, evenals een ticketprinter. Voor Cultuur Overdag is dat als vrijwilligersorganisatie te kostbaar (het kost al snel € 1,00 per kaartje). Op dit moment besteden we ons geld liever rechtstreeks aan de activiteiten.
Kennismaken met Cultuur Overdag?

Kom naar de Verenigingenmarkt in Het Park in Nuenen op zondag 10 september. Van 13 tot 17 uur staan diverse vrijwilligers van Cultuur Overdag u graag te woord; u kunt bij hen terecht met al uw vragen en opmerkingen. Zodra de kraamindeling van de markt bekend is, laten we u weten waar we staan.
Seizoen 2017-2018

Bij de Verenigingenmarkt wordt ook het programma voor seizoen 2017-2018 gepresenteerd. Natuurlijk is er in het nieuwe seizoen weer maandelijks een mooie speelfilm in Het Klooster. Maar er komt meer! Alvast een paar tipjes van de sluier opgelicht?
  • Zondagmiddag 8 oktober 2017: een familieconcert in het kader van de Kinderboekenweek, leuk voor mensen van 4 tot 92 jaar!
  • Maandagmiddag 23 oktober 2017: klassiek concert met Russische muziek
  • Zaterdagmiddag 11 november 2017: een toneelvoorstelling
Ook is al bekend dat Gerard van Maasakkers in 2018 optreedt! Het is bijzonder fijn dat het gelukt is hem, in samenwerking met Het Klooster, te boeken. Van Maasakkers zal optreden op 5 mei (avond) en 6 mei (middag) met zijn jubileumprogramma '40 jaar liedjes'.

We laten u zo snel mogelijk weten wanneer de kaartverkoop start.Bach inspireert

Alvast ter informatie: binnen Cultuur Overdag is een werkgroep gestart die in het voorjaar en de zomer van 2018 een aantal activiteiten gaat organiseren rondom de componist J.S. Bach.
In onze nieuwsbrieven en via onze website zullen we u op de hoogte houden.

Documentaires verrijken!

Op het jaarlijkse IDFA-documentaire Festival tonen ze er veel, heel veel: documentaires. Ze verbazen en verrijken, zetten je aan het denken, dagen je uit. Ze verdiepen je kennis of tonen een tot dusverre onbekende wereld. Maar ze kunnen ook vermakelijk of hilarisch zijn. Gebaseerd op feiten bieden ze vaak een onverwachte blik op de werkelijkheid.
Zou het niet mooi zijn om overdag regelmatig zo’n bijzondere documentaire te vertonen in Het Klooster? Niet iedereen kan immers jaarlijks naar Amsterdam…..
Om dit idee verder te concretiseren zoeken we
nieuwe vrijwilligers. Interesse?
Mail naar info@cultuuroverdag.nl
Nieuws van derden

Cultuur is overál belangrijk…ook in Son & Breugel.

Via ons netwerk hoorden we dat het Vestzaktheater in Son & Breugel een bestuurslid zoekt (die niet in Son & Breugel hoeft te wonen). Heeft u interesse, kijk dan eens op de LEV-vacaturebank voor vrijwilligers http://www.levgroep.nl/vrijwilligers.asp
Het gaat om vacaturenummer 13399.
De volgende Nieuwsbrief verschijnt medio juli.
Informatie over Cultuur Overdag
FB-pagina Cultuur Overdag
Website Cultuur Overdag
E-mailadres Cultuur Overdag
Colofon Deze nieuwsbrief is een uitgave van Cultuur Overdag.
Onder deze naam organiseert een vrijwilligersgroep in Nuenen culturele activiteiten voor iedereen met tijd overdag.
De activiteiten van Cultuur Overdag zijn ondergebracht bij Stichting Cultuur en Kunst Nuenen.
 
Deze nieuwsbrief wordt uitsluitend per e-mail verspreid. Aan- of afmelden voor de nieuwsbrief kan via de website.
Wilt u de wijze waarop u deze e-mails ontvangt wijzigen (HTML of Tekst)? Gebruik daarvoor de volgende link: update your preferences.
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen? Gebruik dan de volgende link: unsubscribe from this list

Copyright © 2017 Cultuur Overdag * Alle rechten voorbehouden *